Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Eυθύβολα και μη…

Γράφει ο NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
kak_nektar@yahoo.gr

Ολοι γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό το ´υποθετικά μιλώντας´ που αφήνω ως τίτλο στο σημερινό σημείωμα και γι? αυτό προχωρώ στο παρασύνθημα:
Υποθετικά μιλώντας, λοιπόν, θα μπορούσα να πω ότι τόσο οι ΔΝΤούδες όσο και όλη η Ευρώπη ´τρέμουν´ την Ελλάδα, ιδίως οι Γερμανοί που ως καλοκουρδισμένος λαός έχουν ένα πλάνο -ίσως και πολλά- για οτιδήποτε σχέδιό τους βάζουν σε εφαρμογή.
Οταν, λοιπόν, κάτι δεν τους πάει καλά -ο κόσμος να χαλάσει- προσπαθούν να το κάνουν να… πάει, με κάθε κόστος!
Οχι δεν μπαίνω στη διαδικασία
να στοχοποιήσω ένα ολόκληρο κράτος ως κακό ή εχθρικό διακείμενο προς ημάς που είμαστε… αγγελούδια!
Ο καθένας έχει τις ευθύνες που του αναλογούν και στην περίπτωσή μας, εμείς πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας που πλέον ούτε αυτό μας σώζει!
Ομως, υποθετικά μιλώντας, θα υποστήριζα πως πολύ δύσκολα οι δανειστές μας θα άφηναν να ξεφύγει η Ελλάδα από τις… ´δαγκάνες´ τους!
[Και για να μην παρεξηγούμεαστε χρησιμοποιώ τη λέξη ´δαγκάνες´ αφού το όποιο ποσό μάς δίνεται, σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ´χείρα βοηθείας´ σε κάποιον που χαροπαλεύει!]
Ελεγα, λοιπόν, πως πολύ δύσκολα θα μας άφηναν να ξεστρατίσουμε και να βγούμε από το ευρώ, διότι αυτή μας η χρεοκοπία -τουλάχιστον για την ώρα- θα κατέρριπτε, το δίχως άλλο, όλο το οικοδόμημα που προσδοκούσαν να κτίσουν και που ακόμη στις ημέρες μας τους συμφέρει να υφίσταται, μιας και αποδίδει… χρήμα στους ισχυρούς -στους οποίους δεν ανήκει βεβαίως η χώρα μας- αυτής της ενοποιημένης ευρωπαϊκής αγοράς.
Επιπλέον, στην περίπτωσή μας, ισχύει και το… αμίμητο να μας ´υποχρεώνουν´ να δανειζόμαστε όσο κι αν αυτό πλέον κι εμείς οι ίδιοι έχουμε κατανοήσει ότι δεν το… αντέχουμε!
Γιατί άραγε αυτή η επιμονή τους;
Μήπως -εκτός όλων των άλλων που… υποθετικά μιλώντας ανέφερα παραπάνω- φοβήθηκαν και το ενδεχόμενο η χρεοκοπημένη Ελλάδα συμπαρασύρει όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα μαζί της; Και μήπως υπάρχει και χειρότερο σενάριο γι? αυτούς, δηλ. με την χρεοκοπία της Ελλάδος, στην προσπάθειά της να ορθοποδήσει, τελικά ´αποδράσει´ από τη δική τους επιρροή, κάτι το οποίο δεν θα το επιθυμούσαν, αφού θα έχαναν την όποια κυριότητα επί του εδάφους και του λαού της;
Υποθέσεις κάνω!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα