Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιμέλεια:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Το Γραφείο Πληροφοριών και Τουρισμού θα βρει, επιτέλους? θέση στον ήλιο;
Το δισέλιδο ρεπορτάζ του Γιώργου Κώνστα που φιλοξενήθηκε στις σελίδες 4 και 5 του προπερασμένου Σαββάτου (04 Φεβρ. 2012) των ´Χανιώτικων νέων´ κάλυψε τις προγραμματισμένες διαθέσεις της σελίδας, χρόνια τώρα. Αφού η πρωϊνή, μεσημεριανή και βραδινή περασιά μας (σε καθημερινή βάση) από Μανουσογιαννάκηδων, Μ. Μπότσαρη, Παρθ. Κελαϊδή και διαγωνίως – μέσω του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων μας- στη Κυδωνίας, θα γίνεται με περισσότερη διάθεση και αισιοδοξία σένα – δύο μήνες.
Αρα, είμαστε ενήμεροι για τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια.
Αλλωστε, προτάσεις και ιδέες που πέρασαν αρκετές φορές στη σελίδα, δεν ακούστηκαν ποτέ και είχαν τον? λόγο τους, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων.
Αυτά, και μπράβο, προκαταβολικά, για όσα θ? ακολουθήσουν στην πρωτοβουλία- αναβάθμιση στην πανέμορφη πόλη μας, για την οποία γράφει ο Γιώργος Κώνστας, τα ακόλουθα:
´Αλλο χώρο θα θυμίζει από τον Απρίλη το υπεραστικό ΚΤΕΛ στην οδό Κυδωνίας!
Οι παμπάλαιες εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται πλήρως μετά από πολλά χρόνια, δημιουργείται χώρος στάθμευσης για τα ΙΧ και τα λεωφορεία -πλέον- θα αποβιβάζουν και θα επιβιβάζουν επιβάτες στον σταθμό, αλλά θα σταθμεύουν σε αμαξοστάσιο που δημιουργείται στις Μουρνιές´.

? Η σημερινή πρόταση/ ιδέα της σελίδας μας ποιά είναι;
Α. Χρόνια τώρα, γράφουμε και ξαναγράφουμε, πως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ´πόστο´ στο κέντρο της πόλης που θα ´παίξει´ το βασικό μοχλό για τη διευκόλυνση και πληροφόρηση των ξένων και ελλήνων επισκεπτών προς την Παλιά μας Πόλη, τη νέα, τα περίχωρα και την ενδοχώρα για την οποία παίρνουμε επαίνους και βραβεύσεις με το φυσικό πλούτο που διαθέτει.
Β. Είχαμε προτείνει, κάποτε, το νότιο τμήμα της πλατείας 1866. Δεν μας άκουσαν, ούτε ο κ. Βιρβιδάκης, ούτε ο κ. Τζανακάκης. Γιατί, συνάμα, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα δέκα τελευταία χρόνια. Τώρα; Θέλει πολλή δουλειά και μεγάλες επεμβάσεις, που δεν βολεύει να προχωρήσουν για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Γ. Μάθαμε, λοιπόν, πως στη βορειοανατολική πλευρά (που βλέπετε στη τέταρτη φωτό) διαπλατύνθηκε η είσοδος/έξοδος για τους πεζούς και στο σημείο της δυτικής πλευράς θα κατασκευαστεί κατάλληλος χώρος που θα φιλοξενήσει το Γραφείο Πληροφοριών του συγκεκριμένου χώρου του Υπεραστικού, δηλαδή..

Ομως:
Πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες που (σαφώς) έχουν δρομολογηθεί δεν θα ήταν σκόπιμο να συζητηθεί η παράλληλη ´συγκατοίκηση´ του αντίστοιχου Γραφείου Πληροφοριών του Δήμου Χανίων, για το οποίο αναφερθήκαμε στη σελίδα της Δευτέρας (14 Νοεμβρίου 2011) με τίτλο: ´Το Γραφείο Πληροφοριών και Τουρισμού του Δήμου Χανίων αναζητά? θέση στον ήλιο´.
Ακόμη:
Επειδή στην αναφορά μας τότε προτείναμε ´να παραχωρήσει το υπεραστικό ΚΤΕΛ 300-400 τετρ. μέτρα , μεταξύ των δύο περιπτέρων, που βρίσκονται επί της Κυδωνίας´, να ´βάλουμε´ στο παιχνίδι της πληροφόρησης και το Γραφείο του ΕΟΤ, επί της Κριάρη;
Υπ? όψη:
Δείτε σε ποιές συνθήκες, όσον αφορά τα τετραγωνικά μέτρα, τη θέση, την προσβασιμότητα κ.α. λειτουργεί σήμερα το Γραφείο Πληροφόρησης και Τουρισμού Χανίων
Δείτε και το Γραφείο του ΕΟΤ και ρωτήστε να μάθετε τα λειτουργικά έξοδα κάθε μήνα
Εάν ´συγκατοικήσουν´ αυτές οι τρεις μονάδες, οι οποίες γνωρίζονται μεταξύ τους και λατρεύουν με πάθος τη δουλειά τους δεν θα δημιουργήσουμε μια υποδομή που θα τη ζήλευαν, ανταγωνιστικοί (προς εμάς) ελληνικοί προορισμοί;
Πάντως:
– Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε
Βασίλης Μιχελιουδάκης, φωτό: ´ΔΙΑ.ΒΑ.της´

Κινέζοι και Βραζιλιάνοι?
? θα σώσουν τους Αμερικανούς εμπόρους χάρη στην επίσπευση χορήγησης βίζας για την οποία επιταχύνονται οι διαδικασίες. Πώς; Δείτε, παρακάτω:
´Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα υπέγραψε στις 19 Ιανουαρίου προεδρικό διάταγμα με το οποίο δίνει στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στο υπουργείο Εξωτερικών προθεσμία 60 ημερών, εντός της οποίας οφείλουν να παρουσιάσουν σχέδιο για την επίσπευση στη διεκπεραίωση των αιτήσεων βίζας από Κίνα και Βραζιλία.
Τί συνιστά;
Α. Να μειωθεί ο χρόνος έγκρισης μιας αίτησης για βίζα από πολίτες της Κίνας και της Βραζιλίας στις τρεις εβδομάδες από τους τέσσερις μήνες που διαρκεί τώρα.
Β. Ζητάει να αυξηθεί κατά 40% η παραγωγικότητα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης βίζας σε αιτήσεις από τις δύο αυτές χώρες.

´Κρήσσα Γειτονιά´
Μια? γειτονιά στην Κρήτη πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου μικρού ξενοδοχείου της Ευρώπης από τον Οργανισμό International Hotel Awards.
Είναι το ξενοδοχείο ´Κρήσσα Γειτονιά´ στην Ανατολική Κρήτη που αποτελείται από ανακαινισμένες παραδοσιακές κατοικίες του 1800 και ανήκει στην οικογένεια του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Χρήστου Φώλια (και σήμερα προέδρου του ελληνοαραβικού Συλλόγου/ Συνδέσμου Συνεργασίας και Ανάπτυξης).
Την αναπαλαίωση έκανε η σύζυγος του Μάϊρα Φώλια, η οποία λέει ότι ´προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε κάθε αρχιτεκτονικό στοιχείο της γειτονιάς, αλλά προσθέσαμε και κάποιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών.
Κάποιοι χώροι τροποποιήθηκαν και έγιναν SPA και στο υψηλότερο σημείο τοποθετήσαμε το εστιατόριό μας´.

Προειδοποίηση?
Αφορά τους μελισσοκόμους:
? Ερχεται η μελισσοκομική άνοιξη, λένε οι ειδικοί και μάλιστα τονίζουν πως τα μελισσοσμήνη ετοιμάζονται για τις πλούσιες ανθοφορίες του Φεβρουαρίου
? Μία ηλιόλουστη ημέρα με θερμοκρασία αέρα πάνω από 16 βαθμούς κελσίου ο μελισσοκόμος ανοίγει και εξετάζει όλες τις κυψέλες μία- μία. Σωστά;

Γαστρονομία – Δανία
Η αφθονία των προϊόντων του χειμώνα – όπως γράφουν ´Τα Νέα´ της 29ης Ιανουαρίου- γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια στην Κοπεγχάγη. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ γαστρονομίας της Βόρειας Ευρώπης, το Copendagen Cooking ξεκινά αυτές τις ημέρες και για έναν μήνα, από την 1η έως τις 29 Φεβρουαρίου, θα τα έχει όλα.
Να, μια ευκαιρία, για να μάθουμε αρκετά από τους Δανούς αφού τους έχουμε στη τετράδα των ξένων επισκεπτών που συμπαθούν υπέρμετρα τον προορισμό ´Χανιά, ήλιος θάλασσα, περίπατος, αποδράσεις σε παραλίες και βουνά, με τσικουδιά, κρασί κόκκινο και συρτάκι´.
Χτυπήστε τα τηλέφωνα στους διακινητές εξερχομένων ατόμων από Χανιά και πιέστε τους για μια 4ήμερη εκδρομή στη Δανία.
? Κρατήσεις για το Dining Week μπορούν να γίνουν στο www.diningweek.dk
? Πληροφορίες για το φεστιβάλ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και σύνδεσμοι για κρατήσεις στο http://copenhagencooking.com/


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα