Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ & ΕΠΙ Τ ΑΥΤΑ

Στο ίδιο σίριαλ θεατές όλοι οι Ελληνες? Εδώ και μήνες? Με τους ίδιους υπότιτλους – ερωτήματα: Η Ελλάδα θα διασωθεί ή θα χρεοκοπήσει; Θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ; Ποια θα είναι η στάση της τρόικας, της Μέρκελ, του Σαρκοζί, του Μπαρόζο; Θα υπάρξει ή όχι συμφωνία για τα νέα μέτρα; Και ποια θα είναι αυτά; Θα πάρουμε τελικά το νέο δάνειο; Τι θα γίνει με το PSI;
Τελευταία, δε, αυτό το ´επεισόδιο´ με τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό, φαίνεται ότι μάλλον συγκεντρώνει τις προτιμήσεις, αφού? προβάλλεται κατ? επανάληψη, συχνά και μεταμεσονύχτιες ώρες, χωρίς μάλιστα να ανακοινώνεται ο χρόνος διάρκειας. Γιατί απλά, είναι απρόβλεπτος!
Και όλοι εμείς, να παρακολουθούμε με αγωνία και κομμένη την ανάσα. Και να περιμένουμε: Πότε θα τελειώσει η σύσκεψη; Ποιες θα είναι οι δηλώσεις του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Καρατζαφέρη; Θα εκδώσει ή όχι ανακοίνωση το Γραφείο του πρωθυπουργού; 
Ετσι περνούν οι μέρες, με τα χρονικά περιθώρια που μας έχει δώσει η Κομισιόν να στενεύουν, την ανεργία να συνεχίζει την ανοδική της πορεία, τη φτώχεια να έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, τους συνταξιούχους να χάνουν μέρος των συντάξεων και τους εργαζομένους μέρος των μισθών τους.
Η απαισιοδοξία των Ελλήνων καθημερινά μεγαλώνει. Το αρνητικό ψυχολογικό κλίμα δεν αναστρέφεται. ´Φως´ δεν βλέπουν από πουθενά. Αντίθετα, σύμφωνα με τις κατά καιρούς έρευνες, βλέπουν παράταση της ύφεσης τους επόμενους μήνες. Και το ερώτημα, εύλογο: ´Αυτό το σίριαλ, θα έχει τέλος;´ ή μήπως καλύτερα, ´θα έχει αίσιο τέλος;´. Δύσκολη η απάντηση, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει και να προβλέψει.
Αγνωσται αι βουλαί αυτών που μας κυβερνούν!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα