Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στόμιο – Λαφονήσι

Κατανοητό το να υπερασπίζονται κάποιοι τα οικονομικά τους συμφέροντα και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης όπως η σημερινή. Οταν, όμως, έχουμε να κάνουμε με ενέργειες που αφορούν την καταστροφή του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλλους ενός θαυμαστού τόπου, τότε αρμόδιοι και πολίτες πρέπει να αντιδρούν.
Και ο πλέον αδαής, αν κατευθυνθεί από την κύρια οδό προς Χρυσοσκαλίτισσα – Λαφονήσι, θα αντιληφθεί μια εικόνα καταστροφής από δρόμους που έχουν διανοιχτεί μέσα στο πυκνό θαυμάσιο πευκοδάσος ή τα κατακρεουργημένα πρανή από τα νταμάρια και τις εκρήξεις μέσα στο δάσος αυτό. Χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες αντικρίζουν ακόμη -δίπλα στην άκρη του κεντρικού δρόμου- πινακίδες με την εικόνα? νεκροκεφαλής και την προειδοποίηση για εκρήξεις και που ακόμη δεν έχουν αφαιρεθεί. Επειδή η προειδοποίηση είναι μόνο στα ελληνικά ίσως οι ξένοι νομίζουν ότι πρόκειται για? ναρκοπέδιο.
Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν για την κατασκευή της εκεί λιμνοδεξαμενής και τη διάνοιξη υπερβολικού σε πλάτος δρόμου, χρειαζόταν να κοπούν εκατοντάδες πεύκα. Ισως οι ανάγκες του έργου το επέβαλαν. Οταν, όμως, για την ανάπτυξη μιας άλλης κοντινής περιοχής, χρειάστηκε τότε μια ασήμαντη επέμβαση για διαπλάτυνση δρόμου, οι αρμόδιοι θυμήθηκαν -με υποκίνηση των συμφερόντων- να προβούν σε μηνύσεις κατά του πρώην δημάρχου της περιοχής στον οποίο πολλά οφείλονται για την προστασία της.
Ας επαγρυπνούν, λοιπόν, οι άνθρωποι της μοναδικής αυτής περιοχής για να μη βρεθούν προ εκπλήξεων. Με την ευκαιρία τίθεται το ερώτημα: Αφού αφαιρέθηκαν οι σιδερένιες κατασκευές των εγκαταστάσεων για τη φόρτωση γύψου γιατί δεν εκκαθαρίζονται και τα ερείπια των κτισμάτων που δεν προσφέρουν την καλύτερη εικόνα;
Α. ΠΛΥΜ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα