Αποστείλετε το άρθρο με emailΕκτυπώστε αυτό το άρθροShare it... 0
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Panoptikon 13x13


Ενα πανό (banner) που θα οπτικοποιεί την έννοια της μνήμης, μέσα από 13 φωτογραφίες μελών της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕΦΚΙ) πρόκειται να αναρτηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο παλιό Τελωνείο, όπου θα παραμείνει για είκοσι μέρες.
Το banner αυτό είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής της ΛΕΦΚΙ στο πανελλήνιο project PANOPTIKON 13X13, ένα αποκεντρωτικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα,  που εξελίχθηκε σε 13 αστικά κέντρα της ελληνικής περιφέρειας καλύπτοντας και τα εννέα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσω 13 πενθήμερων επιμορφωτικών σεμιναρίων θεωρητικού και δημιουργικού χαρακτήρα, που προσφέρθηκαν δωρεάν και βασίστηκαν σε 13 θεματικές έννοιες. Η βάση υποδοχής του προγράμματος αποτελείτο από 13 φωτογραφικές ομάδες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες συμμετείχαν με 13 φωτογράφους έκαστη και 13 εκπροσώπους της κάθε τοπικής κοινωνίας.
Πρόκειται για μία ιδέα και παραγωγή της ομάδας ART/IF/ACT, με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε, στην οποία συμμετείχε η ΛΕΦΚΙ, ως μία από τις ομάδες που επιλέχθηκαν για το σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από 19 - 23 Οκτωβρίου 2011. Το θέμα που ανατέθηκε στην ομάδα αυτή ήταν η οπτικοποίηση της 'Μνήμης'.

Λίγα λόγια για την ομάδα ART/IF/ACT/.
Η ομάδα ART/IF/ACT υφίσταται από τον Απρίλιο του 2010 ως μια ανοιχτή επικοινωνιακή πλατφόρμα για την ενημέρωση, την προώθηση και την εκπαίδευση στον χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέσα από το web portal της (www.art-if-act.com) παρέχει online παρουσίαση του έργου Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, όπως και όλων των σημαντικών δρώμενων στον χώρο της φωτογραφίας διεθνώς.
Μέσα από συντονισμένες εκπαιδευτικές δράσεις διοργανώνει ανά διαστήματα ειδικά σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις φωτογράφων, διακεκριμένων καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών (φωτογράφοι, επιμελητές εκθέσεων, εκδότες, διευθυντές φεστιβάλ κ.λπ.).
Η ομάδα ART/IF/ACT συνεργάζεται με το Μουσείο Μπενάκη που αποτελεί σταθερό υποστηρικτή της ομάδας.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συμμετοχή της ΛΕΦΚΙ στις αυριανές 'Διαδρομές'.



ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.