Πακιστάν: Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε χθες κοντά στην Πεσαβάρ, κύρια πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν. Η επίθεση, η οποία έγινε από έναν πεζό καμικάζι, είχε στόχο τον Χάτζι Ακχουνζάντα, που ήταν ένας από τους ηγέτες της ισλαμιστικής ανταρτικής οργάνωσης Ανσαρούλ Ισλάμ. Η οργάνωση αυτή βρίσκεται σε σύγκρουση με τις άλλες ένοπλες ανταρτικές οργανώσεις της περιοχής.
Γαλλία: Η δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας, η La Tribune, διέκοψε από χθες την κυκλοφορία της με την έκδοση του τελευταίου φύλλου της. «Η La Tribune σας αποχαιρετά», ανέφερε ο πρωτοσέλιδος τίτλος του χθεσινού τελευταίου φύλλου της, ενώ από κάτω υπήρχε η φωτογραφία μιας εφημερίδας που φλέγεται. Την εφημερίδα εξαγόρασαν ένας περιφερειακός εκδοτικός οίκος, ο France Economies Region και ένας εκδοτικός οίκος εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή, ο Hi-media, που σχεδιάζουν να τη μετατρέψουν σε εβδομαδιαία. Ωστόσο, η ιστοσελίδα της εφημερίδας, latribune.fr, θα συνεχίσει να ενημερώνεται κανονικά.
Ν. Σουδάν: Πολιτοφύλακες, «με όπλα από το Χαρτούμ» σκότωσαν περισσότερους από 40 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν, σε μια νέα σειρά επιθέσεων ανάμεσα σε μέλη διαφορετικών φυλών, ανακοίνωσε ο Νοτιοσουδανός υπουργός Εσωτερικών. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης έχουν φτάσει στην περιοχή και διεξάγουν έρευνες με την τοπική Αστυνομία, η οποία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
Γερμανία: Οι ζυθοποιίες στη Γερμανία παρήγαγαν την περασμένη χρονιά 98,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα μπίρας και το 84,2% της παραγωγής αυτής καταναλώνεται στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής Destatis, επισημαίνοντας μια σημαντική μείωση σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Η παραγωγή μπίρας στη Γερμανία έφτασε το 2000 τα 109,8 εκατόλιτρα και από τότε μειώνεται σταδιακά. Το 2011 οι Γερμανοί κατανάλωσαν 82,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα μπίρας εγχώριας παραγωγής. Το 2000 είχαν καταναλώσει 98,8 εκατομμύρια.
Συρία: Ο ιδρυτής της πρώτης μονάδας που συγκροτήθηκε από λιποτάκτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων, ο αξιωματικός Χουσέιν Χαρμούς, εκτελέστηκε την περασμένη εβδομάδα από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, ανακοίνωσε χθες ο Συριακός Σύνδεσμος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ένα απόσπασμα των μυστικών υπηρεσιών της Αεροπορίας εκτέλεσε την περασμένη εβδομάδα απόφαση σε βάρος του αξιωματικού Χουσέιν Χαρμούς που όριζε τον θάνατό του», ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση από τη Λευκωσία, ενώ «η ταξιαρχία των ελεύθερων αξιωματικών», που συγκροτήθηκε από τον αντισυνταγματάρχη Χαρμούς, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Αφγανιστάν: Μια Αφγανή έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου και της πεθεράς της, οι οποίοι την έπνιξαν επειδή έκανε για τρίτη φορά κορίτσι, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Τον περασμένο μήνα, μια έφηβη διασώθηκε από την Αστυνομία στη γειτονική επαρχία Μπαγκλάν μετά τον βασανισμό της από τα πεθερικά της και την κράτησή της επί έξι μήνες μέσα σε μια τουαλέτα επειδή αρνιόταν να εκπορνευθεί.
Τουρκία: Αύξηση κατά 10,6%, σε ετήσια βάση, κατέγραψαν τα έσοδα της Τουρκίας από τον τουρισμό το 2011, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική Στατιστική Αρχή TurkStat. Βάσει των στοιχείων αυτών, τα έσοδα από τον τουρισμό στην Τουρκία το 2011 ανήλθαν σε 23,02 δισ. δολάρια, καταγράφοντας το παραπάνω ποσοστό αύξησης. Τα έξοδα στον τομέα του τουρισμού, πέρυσι, διαμορφώθηκαν σε 4,9 δισ. δολάρια. Το 2010, τα έσοδα της Τουρκίας από τον τουρισμό ήταν 20,8 δισ. δολάρια και τα έξοδα 4,8 δισ., σύμφωνα με τα στοιχεία της TurkStat. Συνολικά 33.027.943 άτομα επισκέφθηκαν την Τουρκία το 2010 και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 36.151.328 άτομα το 2011.
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.