Μουσείο Τυπογραφείας

Προτεραιότητα οι προνοιακές δομές


Η καταγραφή και αξιοποίηση συγκεκριμένων εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων κτήρια του Ψυχιατρείου, του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελιάς και της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί η παραχώρηση της χρήσης τους
για τη στέγαση προνοιακών Ιδρυμάτων του Νομού Χανίων, αφού νωρίτερα γίνουν, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, οι αναγκαίες εργασίες διαρρύθμισης ή και αποκατάστασης όπου χρειάζονται, αποτελεί βασικό στόχο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως επεσήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.
Το θέμα αυτό καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων από το ΕΣΠΑ, ακόμη και για την αποκατάσταση των κτηρίων στα οποία ήδη στεγάζονται συγκεκριμένα Ιδρύματα, συζητήθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε χθες ο κ. Βουλγαράκης στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιάννης Στρογγυλός, αντιδήμαρχοι, η περιφερειακή σύμβουλος Μαίρη Τζανακάκη, εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και προνοιακών Ιδρυμάτων του Νομού και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Βουλγαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι «η πρόταση που διαμορφώθηκε είναι να εντάξουμε δομές στο ΕΣΠΑ, οι οποίες θέλουν μεταρρυθμίσεις, διαρρυθμίσεις, αναπλάσεις ή ό,τι άλλο χρειάζεται. Εκεί μπορούμε να εντάξουμε έργα για Ιδρύματα, των οποίων οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι κακές. Αν έχουμε τη χρήση σε άλλες εγκαταστάσεις. Αυτή θα είναι η λογική μας, να χρησιμοποιήσουμε τις κτηριακές εγκαταστάσεις. Θα πω κτηριακές εγκαταστάσεις που κάποιοι θα φωνάξουν αλλά στον νου μου είναι και αυτό: του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελιάς και της πρώην ΥΕΒ. Θα δούμε. Θα βοηθήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο ούτως ώστε στην πρόταση που θα γίνει για το ΕΣΠΑ, στον κωδικό για την υγεία και την πρόνοια, που ´ανοίγει´ τον Μάρτιο, να είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένες προτάσεις, για να ενταχθούν Ιδρύματα, ώστε να αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις».
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων επεσήμανε ότι «έχουμε ένα πρώτο πλάνο και θα πρέπει να πω ότι παλιότερα το Τεχνικό Επιμελητήριο με την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων είχαν κάνει μία πρόταση. Θα αξιοποιήσουμε την πρόταση αυτή. Φυσικά υπάρχουν αλλαγές αυτή τη στιγμή. Θα τις ξαναδούμε με τη βοήθεια του Τεχνικού Επιμελητηρίου και σε συνεργασία με όλους τους φορείς και θα δούμε ποιες χρήσεις ήδη δεν χρειάζονται βοήθεια και ποιες χρειάζονται».
Ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ακόμη ότι θα γίνει καταγραφή των κτηριακών εγκαταστάσεων «σε όποιο Υπουργείο και αν ανήκουν» καθώς και «ηλεκτρονική καταγραφή όλων των προνοιακών Ιδρυμάτων που έχουμε στα Χανιά. Θα μας βοηθήσει το Πολυτεχνείο και μάλιστα αφιλοκερδώς να κάνουμε ένα πρόγραμμα, που θα έχουμε και τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό και τη λειτουργία και τους σκοπούς για τους οποίους λειτουργεί κάθε Ιδρυμα».

2 Σχόλια

  • [Χανιώτης] ~ ~ ~ Απάντηση

    θα τρελαθούμε εντελώς. Το Ινστ. Ελιάς και Υποτροπικών θα γίνει ξενώνας αστέγων. Γιατί δεν κάνουν το κτήριο της Αντιπεριφέρειας ξενώνα αφου έτσι και αλλιώς διακοσμητικός είναι ο ρόλος της

  • [Α.Ι. Ρασκόλνικ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μα είναι δυνατόν κ. Γεωργακάκη αντί να υπερασπιστούν με κάθε θυσία τη συνέχεια λειτουργίας του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελιάς, να συζητάνε πώς θα το μετατρέψουν σε ξενώνα αστέγων? Τι άνθρωποι είναι τούτοι? Βλάκες ή δοσίλογοι?

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.