Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ - ΣΕΛΙΝΟΥ

Καταγγελία για προσηλυτισμό

Καταγγελία για δράση Πεντηκοστιανών διατυπώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Συγκεκριμένα αναφέρει:  «Το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή κινούνται οργανωμένα κλιμάκια – ομάδες Πεντηκοστιανών. Οι ομάδες αυτές, αποκρύπτοντας την ταυτότητά τους, προσπαθούν να προσηλυτίσουν ανυποψίαστους Χριστιανούς μας, μοιράζοντας Αγίες Γραφές, έντυπο υλικό και καλώντας τους πιστούς μας να μετέχουν στις συναντήσεις που πραγματοποιούν σε συγκεκριμένο χώρο. Οι ομάδες αυτές δηλώνουν ότι δεν ανήκουν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αποκρύπτουν όμως ότι δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά ότι ανήκουν στη λεγόμενη ´Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής´, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 1965 από τον ιατρό και ´ποιμένα´ της συνάθροισης των Πεντηκοστιανών στην Αθήνα Λεωνίδα Φέγγο».
Στη συνέχεια σημειώνει μεταξύ άλλων «μερικές από τις πολλές κακοδοξίες των Πεντηκοστιανών», όπως χαρακτηρσιτικά αναφέρει για να συμπληρώσει: «Στους σημερινούς δύστηνους και χαλεπούς καιρούς η Αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας καλεί τα παιδιά Της σε πνευματική αφύπνιση, επαγρύπνιση και εγρήγορση, υπενθυμίζοντας σε όλους μας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: ´Αδελφοί, στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε είτε δια λόγου είτε δι? επιστολής ημών´, (Θεσ. Β΄, 2:15)».

3 σχολια

  • [Σκεπασιανος Δημητρης] ~ 6 Φεβρουαρίου 2012 ~ 20:27 ~ Απάντηση

    Θα την προτιμούσατε πιστεύω φιμωμένη, αλλά δυστυχώς για εσάς η εκκλησία είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πολύ κόσμο που αντιδρά και μιλά αγαπητέ και αυτό κατά που φαίνεται ενοχλεί.

  • [Κώστας] ~ 6 Φεβρουαρίου 2012 ~ 20:55 ~ Απάντηση

    Είναι άραγε “αλητεία” να προφυλαχτεί κάποιος από τον καθένα τυχάρπαστο; Ή μήπως είναι “αλητεία” η προφύλαξη των αξιών μας σαν χριστιανοί ορθόδοξοι; Ήθελα να ήξερα τι μυαλό κουβαλάνε κάποιοι!

  • [fiskilis agelos] ~ 26 Ιανουαρίου 2012 ~ 15:05 ~ Απάντηση

    Είναι τουλάχιστον Αλητεία να μιλάει η εκκλησία για προσηλυτισμό λες και είναι τσιφλίκι της η Ελλάδα, Κύριοι δεν ζούμε στον αιώνα της Ιερας Εξέτασης όπως ασφαλώς θα θέλατε για να μπορείτε να διαφεντεύετε και το μυαλό των ανθρώπων εκτός από την πίστη τους!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.