Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγχολυτικό το κουτσομπολιό!

Πρωτοποριακό επιστημονικό συμπέρασμα ή μια… καλή δικαιολογία για όσους ´χώνουν´ τη μύτη τους παντού; Σε κάθε περίπτωση η επιστήμη απεφάνθη: Το κουτσομπολιό συμβάλλει στη μείωση του άγχους.
Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αφού διεξήγαγαν τέσσερα διαφορετικά πειράματα σε εκατοντάδες φοιτητές. Αποφάνθηκαν ότι το κουτσομπολιό όχι μόνο είναι αγχολυτικό, αλλά αποτρέπει την κακή συμπεριφορά και  παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής τάξης.
Επίσης, διαπίστωσαν ότι το κουτσομπολιό μπορεί να είναι θεραπευτικό. Οι συμμετέχοντες στα πειράματα λόγου χάρη ένιωθαν ταχυκαρδία όταν έβλεπαν κάποιον να συμπεριφέρεται άσχημα, αλλά η αύξηση των παλμών της καρδιάς ήταν μικρότερη όταν μπορούσαν να πουν σε άλλους τι είχαν δει. Στην περίπτωση αυτή ένιωθαν καλύτερα και ηρεμούσαν.
Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι δεν πρέπει να νιώθουμε ενοχές όταν αποκαλύπτουμε σε τρίτους την κακή συμπεριφορά ενός γνωστού, ιδιαίτερα όταν με αυτή την πράξη μας βοηθάμε ώστε να μη γίνουν κι άλλοι αντικείμενα εκμετάλλευσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα