Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανάκληση μανιταριών

Αθήνα
Την άμεση ανάκληση – απόσυρση μανιταριών, με την εμπορική επωνυμία «Freshona» και ημερομηνία λήξης 31.12.2014, τα οποία διακινούνται μέσω της εταιρείας «LIDL Hellas», απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Όπως ανακοινώθηκε, το συγκεκριμένο προϊόν δεν είχε υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών και κατά συνέπεια, να υφίσταται πιθανός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε μανιτάρια, με ονομασία πώλησης «Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400 gr», ενώ ως παραγωγός εμφανίζεται πολωνική επιχείρηση.
Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, η γερμανική επιχείρηση «LIDL», στο πλαίσιο των αυτοελέγχων της, εντόπισε το πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής του ανωτέρω προϊόντος, το οποίο και υφίστατο, τους τελευταίους 10 – 11 μήνες. Επισημαίνεται ότι, για τον λόγο αυτό, ενημέρωσε, ως όφειλε, για το περιστατικό τις αρμόδιες Αρχές, ενώ, παράλληλα, προχώρησε σε ανάκληση – απόσυρση του προϊόντος, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Εν συνεχεία, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση –  απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την επιχείρηση «LIDL Hellas» καθώς και προληπτική ανάκληση – απόσυρση των συνολικών παρτίδων της εμπορικής επωνυμίας «Freshona Μανιτάρια 1. διαλογής ολόκληρα, συσκευασίας 400 gr», ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τις γερμανικές Αρχές για την περαιτέρω παρακολούθηση του συγκεκριμένου περιστατικού.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα