Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θεοφάνια χωρίς ηλιοφάνεια

Διάλειμμα με ηλιοφάνεια αναμένεται να κάνει σήμερα και αύριο ο καιρός για να ξαναχαλάσει στα Θεοφάνια. Ετσι, την ερχόμενη Παρασκευή τα Θεοφάνια αναμένεται να εορταστούν αντί για… ηλιοφάνεια με νεφώσεις και βροχές.
Δεν αποκλείεται το ερχόμενο Σάββατο να σημειωθούν και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Πάντως, σήμερα και αύριο αναμένεται οι Χανιώτες να χαρούν τον ήλιο.
Οπως μας λέει ο διευθυντής στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), Μαν. Λέκκας, για σήμερα ´προβλέπεται ότι γενικά ο καιρός θα είναι πολύ καλός. Η θερμοκρασία βέβαια το πρωί θα ξεκινήσει από χαμηλά επί
πεδα, γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά η μέγιστη προβλέπεται να φτάσει κοντά στους 15 ή και 16 βαθμούς Κελσίου´.
Ο κ. Λέκκας προσθέτει ότι, ειδικά στον Νομό Χανίων, ´ο καιρός θα είναι πολύ καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα είναι από μεταβλητές διευθύνσεις με εντάσεις, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τα 2 – 3 Μποφόρ και στα πελάγη τα 4´.
Για αύριο αρχικώς ο καιρός προβλέπεται ´πάρα πολύ καλός´, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Οπως σημειώνει ο διευθυντής στην Ε.Μ.Υ., ´οι άνεμοι, ενώ το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι θα αρχίσουν να στρέφονται από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα ενισχύονται. Η θερμοκρασία και πάλι θα σημειώσει καλές τιμές, αφού η ελάχιστη θα ξεκινήσει από τους 8 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Από το μεσημέρι όμως και μετά με την ενίσχυση των νοτιοδυτικών ανέμων, στα νότια θα συγκεντρωθούν αρκετές νεφώσεις και δεν αποκλείεται αργά την Πέμπτη προς τα ξημερώματα της Παρασκευής να σημειωθούν βροχές κυρίως στα δυτικά του Νομού Χανίων και στα νότια ολόκληρης της Κρήτης´.

ΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ
Ο ίδιος επισημαίνει ότι ´οι νοτιάδες την Παρασκευή θα εμφανίζονται πιο ενισχυμένοι με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 και τοπικά 8 Μποφόρ και δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 Μποφόρ. Γενικά ο καιρός θα είναι με βροχές στα δυτικά και νότια και σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός αυτός αναμένεται να επεκταθεί και να επηρεάσει ολόκληρη την Κρήτη.
Οι άνεμοι το μεσημέρι της Παρασκευής θα μετατραπούν σε δυτικοί´.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Αλλαγή αναμένεται πάλι στο σκηνικό του καιρού το ερχόμενο Σάββατο.
Οπως επισημαίνει ο κ. Λέκκας θα συνεχιστούν οι βροχές, αλλά θα εισβάλει το κρύο ρεύμα με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες βροχές στα βόρεια του νησιού και στις ορεινές – ημιορεινές ζώνες. Το Σάββατο περιμένουμε και χιονοπτώσεις, αλλά σε υψόμετρα πάνω από τα χίλια μέτρα. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση και θα επιστρέψει σε χαμηλά επίπεδα με την ελάχιστη στους 6 και τη μέγιστη γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί και την Κυριακή με τους βοριάδες αρκετά ενισχυμένους, αλλά φαίνεται ότι από την Κυριακή θα αρχίσει ύφεση ή και βελτίωση του καιρού…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα