Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα

«Χιονοστιβάδα» προβλημάτων έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών ΙΧ που ακινητοποιήθηκαν σε παρακαμπτήριο της Εγνατίας Οδού στο τμήμα από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο. Τελικά, οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε καταλύματα του Νομού Κοζάνης.
Αποκλεισμένο εξακολουθούσε να είναι χθες ένα τμήμα περίπου 12 χλμ έξω από την Κοζάνη, μεταξύ των κόμβων των Κοίλων και της Καλαμιάς στο ρεύμα από Κοζάνη έως τα Γρεβενά. Οι οδηγοί ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή μέσω Πτολεμαΐδας και πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στην Αττική, με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω. Μεγάλες είναι οι ουρές των οχημάτων στην είσοδο της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Βαρυπόμπης.
Με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία, εξαιτίας χιονόπτωσης ή παγετού και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών. Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο Νομό Πέλλας και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας της Πέλλας, ´3-5 Πηγάδια´ και Σέλι της Ημαθίας. Το οδικό δίκτυο από Λαμία για Καρπενήσι και από Αγρίνιο για Καρπενήσι είναι ανοιχτό, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα