Μουσείο Τυπογραφείας

Δύο προτάσεις

– ΤΟ ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε στη δεκαετία του 1970, όπως και η ΝΔ. Νομίζουμε πως και τα δύο κόμματα έχουν εξαντλήσει ό,τι καλύτερο (ή και χειρότερο) είχαν να προσφέρουν στον τόπο. Αν μείνουμε στην αρχαιοελληνική ρήση «προς γαρ το τελευταίον εκβάν…», συμπεραίνουμε πως μάλλον η παρουσία των δύο κομμάτων εξουσία στην Ελλάδα είχε αρνητικά, ολέθρια αποτελέσματα και εφεξής είναι επικίνδυνη…
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, για το πρώην κόμμα του, ο κ. Γ. Φλωρίδης [υπουργός επί ΠΑΣΟΚ (Σημίτη) και ιδρυτικό μέλος του νεοσύστατου Κοινωνικού Συνδέσμου] τόνισε στο Mega (15-12-11) τα εξής: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ, που έχει απομείνει, όπως έχει απομείνει, είναι ένας μηχανισμός κοινωνικά αποκρουστικός. Εχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση, θα πρέπει πλέον να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί».
ΒΕΒΑΙΑ, κάτι που συμβαίνει πάντα με τους «εκτός» ενός κόμματος, είναι το ερώτημα, γιατί δεν ζήτησε ανάλογη «κονιορτοποίηση» του κόμματός του, όσο βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα;
– Η ΔΕΥΤΕΡΗ πρόταση που έκανε ο ίδιος πολιτικός στο τηλεοπτικό κανάλι είναι η σχετική με τις απολύσεις από το δημόσιο και την παρέμβαση του θεσμού του ΑΣΕΠ: όπως υπάρχει ΑΣΕΠ για την είσοδο στο δημόσιο, το ίδιο θα πρέπει να υπάρχει και κατά τη μελετώμενη έξοδο (απόλυση) από αυτό μέρους των υπαλλήλων. Δηλαδή, να απολύονται όσοι προσλήφθηκαν στο δημόσιο «χωρίς ΑΣΕΠ»: αυτοί που μπήκαν από «παραθυράκια» και από «πελατειακές» εντολές βουλευτών ή υπουργών!
ΑΥΤΟ επιβάλλει η κοινή λογική, αυτό επιτάσσει η δικαιοσύνη στις προσλήψεις και απολύσεις. Αλλά κι αυτό είναι το δημόσιο συμφέρον. Να μη στερηθεί, δηλαδή, των ικανών στελεχών του! Ολα τα άλλα περί εφεδρείας, οριζόντιων απολύσεων κ.λπ., είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και εναγώνια πολιτικάντικη τακτική του παλαιοκομματισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.