Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ? & ΕΠΙ Τ ΑΥΤΑ

Νέα ταλαιπωρία περιμένει από αύριο τους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Αυτή τη φορά, εξαιτίας των οφειλών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στους γιατρούς, οι οποίοι, όπως ανακοίνωσαν, θα προχωρήσουν σε επίσχεση των συμβάσεών τους (σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται στη σελίδα 6 του σημερινού φύλλου των «Χανιώτικων νέων»).
Ετσι, οι ασφαλισμένοι που θα απευθύνονται σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ θα πληρώνουν για τις επισκέψεις αλλά και για τις εξετάσεις που θα χρειάζεται να κάνουν, στη συνέχεια θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών με βάση το αντίτιμο του κρατικού τιμολογίου, την οποία θα καταθέτουν στον ΟΠΑΔ για να παίρνουν τα χρήματά τους.
Εδώ, όμως, συμβαίνει το έξης παράδοξο: Το ίδιο το Δημόσιο, το οποίο καλεί τους πολίτες να πληρώσουν για τη «χρεωμένη Ελλάδα», εμφανίζεται ασυνεπές.
Χρωστάει στους γιατρούς, όπως λένε οι ίδιοι, δεδουλευμένα περίπου 18 μηνών.
Την ίδια ώρα, δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιο θα είναι το πλαίσιο λειτουργίας του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στον οποίο από 1η Νοεμβρίου έχει ενσωματωθεί ο ΟΠΑΔ.
Λένε οι γιατροί: «Από 1η Νοεμβρίου στην ουσία υπάρχει μια ασάφεια σχετικά με το νομικό πλαίσιο που κινούμαστε σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΔ. Ηδη τώρα έναν μήνα που δουλεύουμε υπάρχει η πιθανότητα να μείνουμε απλήρωτοι και τυπικά πλέον για τον μήνα αυτό».
Οταν, όμως, το Δημόσιο έχει τόσο μεγάλες οφειλές ποιος διαβεβαιώνει τους ασφαλισμένους ότι άμεσα θα παίρνουν τα χρήματά τους, τα οποία έχουν τόσο ανάγκη για να καλύψουν τους λογαριασμούς που «τρέχουν» και τους φόρους που έχουν επιβληθεί με τα νέα μέτρα;
Πώς περιμένει το Δημόσιο από τους πολίτες να είναι συνεπείς όταν το ίδιο αφήνει σε εκκρεμότητα τις οφειλές του; Εστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί λύση, τουλάχιστον στο θέμα των γιατρών και του ΟΠΑΔ, ώστε οι ασφαλισμένοι να αποφύγουν τη νέα αυτή ταλαιπωρία;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα