Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην… ταράτσα

Η  Στέλλα, η Ελενα, ο Μπάμπης, η Ιωάννα, ο Αδάμ, η Βαγγελιώ, μαζί με τα υπόλοιπα είκοσι παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων, μας άνοιξαν χθες τις πόρτες του σχολείου τους και μαζί την αγκαλιά τους, δείχνοντας πώς μια «ταράτσα» μπορεί να χωρέσει τόση θαλπωρή και αγάπη.
Κι αυτό, διότι, όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ των «Χ.Ν.». «το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων φιλοξενείται, ουσιαστικά, στην… ταράτσα του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης, χωρίς ασανσέρ και ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια για τους μαθητές με κινητικές αναπηρίες. Σε εντελώς ακατάλληλες αίθουσες, χωρίς ηχομόνωση, με ελλιπή θέρμανση και με… την ταράτσα να χρησιμοποιείται ως αύλειος χώρος! Μία, μόνο, τουαλέτα εξυπηρετεί αγόρια και κορίτσια. Τον χειμώνα συχνά μπαίνουν νερά από τις οροφές, ενώ η μοναδική βρύση που βρίσκεται στην ταράτσα είναι μάλλον προβληματική!».
Κι, όμως, όταν υπάρχει κουράγιο και φιλότιμο από κάποιους εκπαιδευτικούς που λειτουργούν ως πραγματικοί δάσκαλοι, όλα μπορούν να συμβούν… Ακόμη και όταν το κράτος Πρόνοιας «σφυρίζει» αδιάφορα…
Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα