Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενιαία ενίσχυση σε ελαιοπαραγωγούς

Τη Δευτέρα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των ελαιοπαραγωγών του Νομού Χανίων με το 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2011. Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα η Αγροτική Τράπεζα Χανίων, τονίζοντας παράλληλα προς τους αγρότες, πως φέτος δεν είναι απαραίτητη η υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης, με αποτέλεσμα να απλοποιείται η διαδικασία καταβολής των χρημάτων.
«Ηδη έχουμε από την αρμόδια Κεντρική μας Διεύθυνση την ενημέρωση ότι με την αποστολή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των σχετικών μαγνητικών αρχείων έχουμε τη δυνατότητα να πιστώσουμε τους λογαριασμούς των δικαιούχων με τα ποσά  που τους αναλογούν. Η πίστωση αυτή θα γίνει στις 11 και 12 Νοεμβρίου, ούτως ώστε τα ποσά αυτά να είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου», δηλώνει στα «Χ.Ν.» ο κ. Ευτύχης Σταυριανουδάκης, διευθυντής στο κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ Χανίων.
Σύμφωνα με την ΑΤΕ, οι παραγωγοί θα πάρουν το  50% της δικαιούμενης Ενιαίας Ενίσχυσης και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σταυριανουδάκης «δεν είναι πια απαραίτητη η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης· έτσι τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα άμεσα στον κάθε δικαιούχο, κάτι που κάνει πολύ πιο εύκολη τη δουλειά μας στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και οπωσδήποτε τους διευκολύνει και τους ίδιους. Οσοι από τους παραγωγούς έχουν πάρει τις κάρτες της ΑΤEnet μπορούν σε κάποια από τα 11 ΑΤΜ της Τράπεζας σε όλο τον Νόμο, να ενημερωθούν για τον λογαριασμό τους και  για τις τελευταίες κινήσεις τους. Επίσης, το ίδιο και όσοι έχουν κάνει χρήση του e-banking».

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Κρατήσεις θα γίνουν μόνο σε όσους παραγωγούς έχουν πάρει δάνειο από την ΑΤΕ και έχουν υπογράψει ότι η αποπληρωμή του θα γίνεται μέσω της επιδότησής τους. «Πάρα πολλοί από τους φίλους μας τους αγρότες -που νομίζω ότι τους εξυπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο και οι ίδιοι αναγνωρίζουν το φιλικό πρόσωπο της Αγροτικής- έχουν πάρει δάνεια έχοντας εκχωρήσει το 50% της επιδότησής τους. Αυτά τα δάνεια εξυπηρετούνται κάθε φορά που γίνεται η πληρωμή κάποιων επιδοτήσεων. Βάσει αυτής της συμφωνίας που έχει γίνει και  που έχει υπογραφεί από τους δικαιούχους θα πρέπει το 50% των επιδοτήσεών τους να μεταφερθεί αυτόματα σε πίστωση των λογαριασμών των δανείων αυτών. Οι περισσότεροι αγρότες μας είναι και καλοπληρωτές και συνεπείς και προσπαθούν, σε συνεργασία με την Τράπεζα, αν κάποια στιγμή μπλοκάρει το δάνειό τους, να το αντιμετωπίσουμε το όποιο πρόβλημα», λέει ο κ. Σταυριανουδάκης.
Για το ποσό της πληρωμής της προκαταβολής τους οι παραγωγοί μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει: «Με αφορμή την επικείμενη πληρωμή της προκαταβολής της  Ενιαίας Ενίσχυσης 2011 σε 700.000 περίπου δικαιούχους, με συνολικό ποσό πληρωμής 970 εκατ. ευρώ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληροφορεί ότι: τα ποσά πληρωμής, που θα καταβληθούν στον κάθε δικαιούχο, θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ  www.opekepe.gr από την Παρασκευή 11.11.2011 και ώρα 6 μ.μ. Η πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή γίνεται απλά με τον προσδιορισμό του Α.Φ.Μ. του δικαιούχου. Η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση και δεν προέκυψαν προβλήματα επιλεξιμότητας από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ. Για τις περιπτώσεις που, λόγω προβλημάτων ή σφαλμάτων κατά την υποβολή της αίτησης, δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της προκαταβολής Ενιαίας Ενίσχυσης 2011, οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται για τα  σημαντικότερα ευρήματα του ελέγχου από την ίδια εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή αυτών των δικαιούχων θα γίνει μετά τη διόρθωση των σφαλμάτων με την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2011, που θα ακολουθήσει μετά τα μέσα Δεκεμβρίου 2011».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα