Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οχι στην εισφορά για τα ακίνητα

«Αν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα έστω και σε ένα κάτοικο θα μας βρει μπροστά της. Αυτό το ξεκαθαρίσαμε στον διευθυντή της ΔΕΗ στα Χανιά», τονίζει ο κ. Θεόφραστος Παπαδάκης μέλος της «Επιτροπής Κατοίκων Περιοχής Γαλατά», που συγκέντρωσε ένα μεγάλο αριθμό υπογραφών ενάντια στο «χαράτσι των ακινήτων».
«Σε πρώτη φάση συγκεντρώσαμε 190 υπογραφές και συνεχίζουμε και δείχνει την αντίθεσή μας στο χαράτσι που πάνε να περάσουν μέσω της ΔΕΗ», τόνισε ο κ. Στέφανος Μυλωνάκης μέλος και αυτός της Επιτροπής.
Μέλη της Επιτροπής είχαν συνάντηση με την τοπική διοίκηση της ΔΕΗ και όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαδάκης «είχαμε μια συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΗ και του είπαμε να μην κόψει το κοινωνικό αυτό αγαθό που λέγεται ρεύμα από κανένα κάτοικο του Γαλατά γιατί θα μας βρει μπροστά του. Του ξεκαθαρίσαμε ότι δεν μπορεί να μετατρέπεται η ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Στο κάλεσμά της η «Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της περιοχής Γαλατά» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστή σε όλους μας η κατάσταση, τον πόλεμο που βιώνουμε καθημερινά, που έχουν εξαπολύσει ενάντια σ´ εμάς -στους μεροκαματιάρηδες, συνταξιούχους, επαγγελματίες, μικρούς αγρότες, νεολαία- τα ανδρείκελα της ολιγαρχίας του πλούτου που μας κυβερνούν. Στην επίθεσή τους αυτή έχουν επιστρατεύσει όλα τα επιτελεία τους στην ψευτιά, απάτη, συκοφαντία και προπαντός τρομοκρατία ενάντιά μας, ενάντια στην τεράστια πλειοψηφία του λαού. Ζούμε καθημερινά τα μέτρα – νόμους που πήραν, που παίρνουν και θα προσπαθήσουν να παίρνουν και που έχουν καταντήσει τη ζωή μας ένα απέραντο πτωχοκομείο. Μας βομβαρδίζουν αδιάκοπα με νέους και νέους ληστρικούς φόρους, με νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επικουρικά. Κατακτήσεις με αίμα, όπως οκτάωρο, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ασφαλιστικά δικαιώματα ανήκουν πλέον στο παρελθόν».
Η Επιτροπή υπογραμμίζει πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν πάει άλλο. Μπαίνει σε όλους μας το ερώτημα: Θα συνεχίσουμε να σκύβουμε ραγιάδικα το κεφάλι; Αν ναι τότε θα είμαστε άξιοι της ´μοίρας´ μας. Όμως η ζωή μάς διδάσκει το αντίθετο. Μας δείχνει τον δρόμο του μονοιάσματος και του Αγώνα. Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε νομοθετική επίθεση τους εναντίον μας.
Δε χρωστάω, δεν πληρώνω, να πληρώσει η πλουτοκρατία που έχει συσσωρεύσει στα χέρια της αμύθητο πλούτο, καταδυναστεύοντας τον λαό.
Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη μας αντίδραση, να επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ζωή μας, με τελική προσπάθεια ο εργαζόμενος λαός να καθορίσει μόνος του τις τύχες του. Μέσα από τις παραπάνω ανησυχίες, που είναι ανησυχίες όλων μας, ξεπήδησε η αναγκαιότητα συγκρότησης της Επιτροπή Αγώνα   στον Γαλατά. Καλούμε και προτρέπουμε τους συμπάσχοντες συμπολίτες μας να διευρύνουν την Επιτροπή μας σε όλες τις γειτονιές και οικισμούς στη Νέα Κυδωνία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα