Μουσείο Τυπογραφείας

Εικόνες της πόλης


– ΣΠΑΝΙΑ περίπτωση και αξιοσημείωτη (φωτ. 1): ο τοίχος γύρω από τον Δημοτικό Κήπο υπήρξε για λίγες μέρες (και τουλάχιστον μέχρι σήμερα) λευκός! Η? ανακωχή αυτή ανάμεσα στους συνθηματογράφους των διαφόρων, κυρίως εξωκοινοβουλευτικών, ομάδων ελπίζουμε να κρατήσει? Το αλληλομουτζούρωμα των συνθημάτων τους δεν προσθέτει οπαδούς, αφού αυτοί που τα γράφουν, αυτοί και τα διαβάζουν μόνο!
– ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΗ με την προηγούμενη παράγραφο στεκόμαστε σε ένα σύνθημα πολύ? αισιόδοξο (φωτ. 2). Υπερβαίνοντας ακόμη και τη μεγαλύτερη αισιοδοξία ο συνθηματογράφος μάς προτρέπει να φτιάξουμε «καταπληκτικές ζωές». Είπαμε πως κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες και κάθε ευκαιρία ανατρέπει προηγούμενες ζωές και καταστάσεις. Γιατί, λοιπόν, να μη φτιάξουμε «καταπληκτικές» τις ζωές μας; Το να φτιάξεις τη ζωή σου όμορφη, δεν είναι μόνον θέμα χρημάτων. Χρειάζεται φαντασία, έμπνευση και κυρίως αλλαγή οπτικής με την οποία βλέπεις τη ζωή.
– Η ΕΙΚΟΝΑ είναι εύγλωττη (φωτ. 3) και είναι από τα τελευταία επεισόδια του Οκτωβρίου στην Αθήνα: ένας μικρός χαμός μπροστά στη Βουλή και το άγαλμα του Βενιζέλου, με πέτρες «ατάκτως ερριμμένες», με καπνογόνο και τις ομάδες των ΜΑΤ σε θέση άμυνας προστατεύοντας τον «ναό της Δημοκρατίας»! Και το Μεγάλο Βενιζέλο να? εποπτεύει ή μάλλον να αναρωτιέται περίφροντις, πολύ σκεφτικός: «- Γι? αυτό κάναμε τη Μεγάλη Ελλάδα;? Γι? αυτό αγωνιστήκαμε; Για να την ξαναμικράνουν, μικροί, άτολμοι και δειλοί πολιτικοί;».

Στ. Γ. Κ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.