Μουσείο Τυπογραφείας

Λύτρωση

Οποιαδήποτε άλλη λύση, πέρα από αυτή που προκρίθηκε για τον σχηματισμό  μεταβατικής κυβέρνησης κοινής αποδοχής, θα ήταν… αυτοκτονία υπό τον φόβο του θανάτου.
Την ύστατη ώρα, προ του επαπειλούμενου ολέθρου, τα αστικά κόμματα βρήκαν μια λύση που ήταν ουσιαστική απαίτηση του ελληνικού λαού.
Η μακάβρια ομήγυρις των δανειστών βέβαια έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της για τη νέα δανειακή σύμβαση που αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία και θα επικυρώσει νέα επώδυνα μέτρα.
Για τον εγχώριο πολιτικό κόσμο άφησαν τα τελευταία 24ωρα τα ψίχουλα της εσωτερικής μάχης των εντυπώσεων.
Ετσι απεδείχθη και ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός και σε ζωντανή σύνδεση…».
Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό.
Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος έχει… τις ώρες του, τα ήθη του, τη φιλοσοφία του και την ηθική του.
Στο χέρι της κοινωνίας είναι να το αλλάξει.
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει πρέπει να στηριχτεί ολόθερμα από τα δύο κόμματα εξουσίας χωρίς «μισό στόμα», δόλια προαπαιτούμενα και τακτικισμούς.
Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας για ν’ ανακτήσει την αξιοπιστία της.
Υπατος στόχος είναι η διαφύλαξη της Συνταγματικής ομαλότητας και η συνετή διαπραγμάτευση για αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του ελληνικού λαού.
Πιστεύω οι πολιτικοί μας να μην παλιμπαιδίσουν πάλι με το: «Πινακωτή – πινακωτή». «Ελα από τ’ άλλο μου αφτί…». Η «βαρηκοΐα» τώρα ενώπιον της συγκυρίας δεν συγχωρείται!
Γ. Ουντ.

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κ.] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ξαφνικά όλοι βλέπουν ως μόνη λύση την Ευρώπη και τα χρήματα που είπαν πως θα μας δώσουν.Αλλιώς χρεοκοπία και καταστροφή. Και έτσι είναι πράγματι. Τα έλεγε αυτά ο Παπανδρέου και τον έλεγαν προδότη. Χωρις την ιδέα του δημοψήφήσματος η παραπλάνηση του λαού από αντιπολίτευση, μεσα ενημέρωσης και ηλίθιους διανοούμενους δίχως εναλακτική λύση θα είχε τορπιλίσει την δανειακή σύμβαση. Το ήξερε αυτό ο Παπανδρέου και ζήτησε δημοψήφισμα.
    Το πλήρωσε αυτό, και μόνο που δεν τον σούβλισαν τον ανθρωπο. Αλλά άνοιξε τα μάτια του κόσμου και τον δρόμο για την πραγματοποίηση της συνφωνίας. Μόνο εμπόδιο τώρα ο εγωμανής Σαμαράς.
    Επιτέλους σταματήστε να ψάχνετε την σωτηρία απο την Ευρώπη και ταυτοχρονα να την βλέπετε σαν εχθρό!!! Αυτός ο ελληνικότατος παραλογισμός μας έχει φέρει κοντά στην καταστροφή. Εσάς λέω, τους δημοσιογράφους που πουλάτε πνευμα που δεν έχετε και κάνετε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι υπάρχει μια λύση φάντασμα που ποτέ δεν ονομαζετε!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.