Μουσείο Τυπογραφείας

Χαράτσι με λάθη

Με λάθη έχει αποσταλεί σε αρκετούς ιδιοκτήτες ακινήτων το χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να επιρρίπτει ευθύνες στους Δήμους με χθεσινή της ανακοίνωση.
Τα πλέον συνηθισμένα λάθη αφορούν τις τιμές ζώνης και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων και έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι επιχειρούν -όταν, φυσικά, τα λάθη είναι εις βάρος τους, γιατί υπάρχουν και αντίθετες περιπτώσεις με χαμένο το ταμείο του κράτους- να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τοπική Κοινότητα Πλατανιά (φωτ. πάνω), όπου -όπως επισημαίνει στα «Χ.Ν.» κάτοικος της περιοχής- οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα καθώς στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αναγράφονται, ως τιμή ζώνης, τα 1.250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο -που αφορούν την Α’ ζώνη, βόρεια της παλιάς εθνικής οδού (παραθαλάσσια)- και όχι τη Β’ ζώνη, με 1.000 ευρώ ανά τ.μ., (νότια της παλιάς εθνικής οδού), όπου και βρίσκεται πάνω από το 80% των κτισμάτων.
Και χαράτσι, λοιπόν, και ταλαιπωρία. Δικαιολογημένη, κατά συνέπεια, η αγανάκτηση πολιτών.
Γ. Γεωργ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.