Μουσείο Τυπογραφείας

Παρατηρητήριο μελετών

Η  είδηση είναι σημαντική, άσχετα αν και οι πιο σημαντικές τοπικές ειδήσεις περνούν, το τελευταίο διάστημα, «στο ντούκου», εξαιτίας των δραματικών πολιτικών εξελίξεων.
Η Περιφέρεια Κρήτης και τα δύο Τμήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο νησί προχώρησαν στην υπογραφή σύμβαση για τη δημιουργία παρατηρητηρίου παρακολούθησης των δημοσίων μελετών και έργων.
Ως γνωστόν, την πρόταση για δημιουργία παρατηρητηρίου είχε καταθέσει αρχικά, τον Γενάρη του 2010, πριν δηλαδή την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αντώνης Πιταριδάκης, στη διάρκεια διημερίδας που είχε διοργανώσει το ΤΕΕ/ΤΔΚ, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Μεταξύ των ευθυνών του παρατηρητηρίου θα είναι να καταγράφει και να ενημερώνει έγκυρα και διαρκώς για την εξέλιξη και την πορεία των δημοσίων μελετών και έργων, τα οποία σχεδιάζονται ή εκτελούνται από φορείς του δημόσιου τομέα στην Κρήτη.
Κατά συνέπεια, τα ψέμματα τελειώνουν για τους αιρετούς, οι οποίοι δεν θα είναι, πλέον, σε θέση να επιρρίπτουν αλλού τις όποιες δικές τους ευθύνες για τη μη «ωρίμαση» και κατασκευή συγκεκριμένων έργων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.