Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οχι στις συγχωνεύσεις

«Οχι» στις συγχωνεύσεις Κλινικών λέει η Ενωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Χανίων.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Οι αλλαγές στον χώρο της δημόσιας υγείας, στην κατεύθυνση και μόνο της περιστολής των δαπανών, αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα, με αποτελέσματα τη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών».
«Το δήθεν νοικοκύρεμα στην Υγεία αντιστοιχεί για μας ´ως μια προδιαγεγραμμένη συρρίκνωση του Ε.Σ.Υ. και του λεγόμενου κοινωνικού κράτους´. Για τον υπουργό Υγείας νοικοκύρεμα είναι η κατάργηση 4.000 κλινών, οι μεταθέσεις γιατρών και συγχωνεύσεις Κλινικών που από σήμερα είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα και για τα Νοσοκομεία της Κρήτης. Το Ε.Σ.Υ. θα διαλυθεί. Η Υγεία θα εμπορευματοποιηθεί και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βαθμιαία αντικατάσταση της ιδιωτικής περίθαλψης. Ολη αυτή η ιστορία ανοίγει την πόρτα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες».
Προσθέτει ακόμη:
«Σε επίπεδο Νομού Χανιών, η συνένωση των Παθολογικών, Χειρουργικών, Ψυχιατρικών, Νευρολογικών Κλινικών και Ακτινοδιαγνωστικών Τμημάτων, που από εδώ και πέρα θα εφημερεύουν καθημερινά 365 ημέρες τον χρόνο, θα οδηγήσει σε δραματικές συνέπειες την ποιότητα περίθαλψης των ασθενών, θα αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διερεύνηση, αντιμετώπιση και διακίνηση των ασθενών, αφού η καθημερινή εφημερία και εξαντλεί το επιστημονικό προσωπικό της Κλινικής και δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί πραγματικά με τους νοσηλευόμενους αρρώστους, εις βάρος ακόμη και της έκβασης της ζωής των.
Η αναμόρφωση των οργανισμών Νοσοκομείων αποτελεί προανάκρουσμα εργασιακής εφεδρείας τόσο για το ιατρικό όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων».
Υπογραμμίζει δε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις και τομές. Με μέτρα συγκεκριμένα και ορθολογικά. Με κεντρικούς άξονες: τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Υγείας με διακομματική στελέχωση και συμμετοχή των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, τη διαφάνεια στη λειτουργία, αλλά και στην οικονομική διαχείριση του συστήματος και τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό στην προσφορά υπηρεσιών υγείας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολιτική για την υγεία είναι ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση. Οι τεχνοκράτες, οι οικονομολόγοι, οι αριθμοί δίνουν την πραγματικότητα, αλλά μας απομακρύνουν από το όραμα ενός δικαίου κράτους πρόνοιας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα