Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνέδριο για την ελιά

Τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας και τεχνολογίας σε γενετικό υλικό, καλλιεργητικές τεχνικές και βιοτεχνολογία της ελιάς καθώς και σε θέματα βιολογικής και θρεπτικής αξίας και εμπορίας της βρώσιμης ελιάς και του ελαιολάδου θα παρουσιαστούν σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί. Στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ επιστημόνων, τεχνικών και φοιτητών, αλλά και επαγγελματιών, εξαγωγέων και παραγόντων διαμόρφωσης πολιτικής στα θέματα ελαιοκομίας, ποιότητας και προώθησης του ελαιολάδου για ένα ανανεωμένο, αειφόρο και οικονομικά βιώσιμο ελαιοκομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, «η διεξαγωγή του 4ου διεθνούς συνεδρίου στην Ελλάδα, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον τομέα της ελαιοκομίας και δίνει τη δυνατότητα πολύπλευρης ενημέρωσης των επιστημόνων (γεωπόνους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και άλλων υπηρεσιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα) και επαγγελματιών του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σημασία του ελαιοκομικού τομέα για την εθνική οικονομία είναι γνωστή σε όλους». Το 4ο διεθνές συνέδριο οργανώνεται από το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. – Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) και άλλων ερευνητικών και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου οργανώνονται καταστήματα πώλησης για το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά και τη διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 250 επιστήμονες από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα