Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία για άνιση μεταχείριση

Χάραξη ενιαίας στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα στην Κρήτη ζητά με επιστολή της προς την αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Θεανώ Βρέντζου, ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Χανίων.
Παράλληλα, διαμαρτύρεται καθώς, όπως υποστηρίζει, στον σχεδιασμό αγνοήθηκαν οι Γεωτεχνικοί Σύλλογοι της Κρήτης «και ιδιαίτερα ο αρχαιότερος, δυναμικότερος και δεύτερος σε αριθμό μελών Σύνδεσμος Γεωπόνων Χανίων».
Και συνεχίζει:
«Διαφωνούμε επίσης και διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι είναι αδικαιολόγητα μικρή η συμμετοχή των γεωπόνων    -αλλά και άλλων επιστημόνων- από τα Χανιά (1 – 2 γεωπόνοι στους 50 και 3 – 4 συνολικά επιστήμονες στους 100). Προβληματιζόμαστε έντονα για την κατάσταση αυτή που είναι απαράδεκτη και προκλητική για μας. Πώς θα σας φαινόταν, αν αυτή η σύνθεση – αναλογία αφορούσε το Ηράκλειο αντί για τα Χανιά;
Λυπούμαστε πολύ, αλλά για μας και πιστεύουμε για τους περισσότερους κατοίκους του Νομού Χανίων, αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός που δουλεύετε κυρίως στο Ηράκλειο το τελευταίο εξάμηνο μας αγνοεί και γι’ αυτό αμφισβητούμε αν μας αφορά.
Κατανοούμε ότι ως πρώτη περιφερειακή σύμβουλος Ηρακλείου γνωρίζετε περισσότερους γεωπόνους και λοιπούς επιστήμονες από το Ηράκλειο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την περιθωριοποίηση της εκπροσώπησης (από αιρετούς ή μη) των Χανίων (αιρετή και εσείς).
Λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχουν σημαντικά προϊόντα που καλλιεργούνται μόνο στον Νομό Χανίων (εσπεριδοειδή, αβοκάντο, κάστανα, πηχτόγαλο Χανίων κ.ά.) και προφανώς πρέπει και αυτά να περιληφθούν στον σχεδιασμό. Οπως και το αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα θέματα του αγροτικού τομέα ενός Νομού τα ξέρουν και τα υποστηρίζουν καλύτερα αυτοί που ζουν και δραστηριοποιούνται στον τόπο αυτό.
Εκτός αν ο σχεδιασμός αυτός αφορούσε κυρίως τους άλλους τρεις Νομούς της Κρήτης γεγονός που δεν θέλουμε να αποδεχτούμε.
Η διαμαρτυρία μας αυτή δεν υπηρετεί προσωπικά κίνητρα, αλλά κυρίως το συγκρητισμό και την ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης που είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς υπηρετείτε.
Παρόλα αυτά εκφράζουμε τη διαθεσιμότητά μας για ουσιαστική, ανιδιοτελή και εποικοδομητική συνεργασία  με τη Περιφέρεια Κρήτης στο προσεχές μέλλον.
Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να σας εκθέσουμε διά ζώσης τις θέσεις μας για την ανάπτυξη των Χανίων, αλλά και όλης της Κρήτης».
Την επιστολή υπογράφει για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γεωπόνων, ο πρόεδρος Λευτέρης Ντουντουνάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα