Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περισσότερες εφημερίες

Την αύξηση του αριθμού των φαρμακείων, που θα λειτουργούν κάθε Δευτέρα απόγευμα και Σάββατο πρωί, αποφάσισε κατά την προχθεσινοβραδινή του Γενική Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων.
Ο  πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, γνωστοποίησε χθες, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους, ότι στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης «αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα επικουρικά διημερεύοντα φαρμακεία κατά τις ημέρες Δευτέρα απόγευμα και Σάββατο πρωί. Αυτά τα φαρμακεία θα ενισχυθούν σημαντικά και το 25% περίπου της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου στον νέο ´Καλλικρατικό´ Δήμο Χανίων θα συμμετέχει εναλλάξ σε αυτό το αυξημένο ποσοστό εφημεριών», υπογράμμισε ο κ. Βάμβουκας, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, πως «πιστεύουμε ότι έχουμε υπερεπάρκεια φαρμακείων. Φανταστείτε ότι στον νέο ´Καλλικρατικό´ Δήμο Χανίων έχουμε 100 φαρμακεία αυτή τη στιγμή».
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη απόφαση «θα έχει θετικά αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση του κοινού, το οποίο, ούτως ή άλλως και μέχρι τώρα πιστεύουμε ότι εξυπηρετείται απρόσκοπτα. Ομως, εμείς προσθέτουμε αυτά τα φαρμακεία, διότι πιστεύουμε ότι αυτές τις ημέρες η κίνηση και η ζήτηση από τα φαρμακεία είναι αυξημένη, γι’ αυτό και προβαίνουμε σε αυτή την ενέργεια».
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων άσκησε, παράλληλα, κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας: «Πιστεύουμε ότι το μέτρο, που αποφάσισε πρόσφατα, να αφήσει όποιον φαρμακοποιό το επιθυμεί να εφημερεύει και να διανυκτερεύει, δεν είναι ένα σωστό μέτρο. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι υπεύθυνοι για τη σωστή κάλυψη των εφημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων και αυτή η υπευθυνότητα που έχουν με αυτόν τον τρόπο αμφισβητείται και πλήττεται», ανέφερε ο κ. Βάμβουκας.
Και συνέχισε: «Σας υπενθυμίσω ότι οι φαρμακοποιοί, εδώ και πολλές δεκαετίες, έχουν την ευθύνη και ξενυχτάνε κάθε βράδυ στα φαρμακεία τους και διημερεύουν καθημερινές, Κυριακές και αργίες για να μπορέσουν να δώσουν το φάρμακο στον συμπολίτη μας που το χρειάζεται. Νομίζουμε, λοιπόν, ότι είναι μία πολύ άκαιρη και λάθος κίνηση αυτή που έκανε το Υπουργείο Υγείας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα