Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή σε συνέδριο για ανοιχτούς χώρους

Σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε προ ημερών η Ομάδα Ενοποίησης Ανοιχτών και Πράσινων Χώρων του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).
Η ομάδα των Χανίων πήρε μέρος με ένα πόστερ. Η εθελοντική αυτή ομάδα εργασίας συστάθηκε πριν από δύο χρόνια περίπου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων και εργάζεται υπό την αιγίδα του Τ.Ε.Ε. Σήμερα αποτελείται από 10 αρχιτέκτονες, οι οποίοι μελετούν τη δυνατότητα ενοποίησης των πρασίνων και ανοιχτών χώρων της πόλης των Χανίων σε ένα δίκτυο.
Η φάση της ανάγνωσης των διαφορετικών σε χαρακτήρα περιοχών μελέτης οδήγησε στον εντοπισμό των προβλημάτων και των πολυάριθμων δυνατοτήτων τους. Σε δεύτερο στάδιο θεωρήθηκε απαραίτητη η συνολική αντιμετώπισή τους, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις επιρροές όλων των δικτύων της πόλης, χωρικών και μη, όπως το οδικό, το αστικό, αλλά και το εμπορικό και κοινωνικό.
Η ομάδα, λοιπόν, θέτει ως νέο στόχο την επεξεργασία ενός ευρύτερου στον χώρο, αλλά και στον χρόνο, στρατηγικού σχεδίου, που στοχεύει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, στη δημιουργία και επέκταση του πρασίνου, στην ανάπλαση και αύξηση των κοινόχρηστων χώρων, όπως και στη βελτίωση της εικόνας και της βιωσιμότητας της πόλης.
Επιπλέον, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δρώμενα στα Χανιά και όχι μόνο, επιδιώκει να επικοινωνήσει την αναγκαιότητα μιας συνολικής αντιμετώπισης των περιοχών μελέτης -σε επίπεδο στρατηγικών επιλογών/στόχων- και να δημιουργήσει στους κατοίκους της πόλης ένα κοινό όραμα για το μέλλον.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα