Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
´Η Λιλή και το Ρέθυμνο´
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώνεται την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η Eκθεση ζωγραφικής με τίτλο: ´Η Λιλή και το Ρέθυμνο´ με έργα της Λιλής Στεφανάκη – Αντωνιάδη, η οποία φιλοξενείται από τις 17 Αυγούστου στους χώρους του Μουσείου
Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο.Πρόκειται για ένα εικαστικό αφιέρωμα που οργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Ρεθυμνίων Αττικής ´Το Αρκάδι´.
Η Eκθεση περιλαμβάνει περίπου 70 έργα (λάδια, ακουαρέλες και σχέδια) από τα πολύ νεανικά έως την πιο πρόσφατη δουλειά της, όλα με θέμα και αναφορά στη γενέτειρα πόλη.
Εκτός από τα τοπία και τους φυσικούς χώρους της πόλης και του ευρύτερου νομού παρουσιάζεται μία σειρά προσώπων κάτω από το γενικό τίτλο ´Οι Ρεθυμνιώτες´. Το μεγάλο μέρος των έργων προέρχεται από την οικογένεια της ζωγράφου, κυρίως από τα αδέλφια της Βαγγέλη Στεφανάκη και Ιωάννα Παπαδοπεράκη, Αντώνη & Φωφώ Στεφανάκη καθώς και από σπίτια Ρεθυμνίων που ευχαρίστως δάνεισαν για τη συγκεκριμένη Eκθεση η οποία αποτελεί και ένα φόρο τιμής στη μνήμη της ζωγράφου.

Ετήσια Eκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων
Ολοκληρώνεται επίσης την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η Eκθεση των Εικαστικών Εργαστηρίων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης η οποία εγκαινιάστηκε στους χώρους του Μ.Σ.Τ. στις 19 Σεπτεμβρίου 2011.
Πρόκειται για μια Eκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στους μαθητές, παιδιά και ενήλικες, έτσι ώστε να προβληθεί η δουλειά τής διδακτικής περιόδου 2010-2011.
Στην Εκθεση παρουσιάστηκαν έργα όλων των τμημάτων, ζωγραφικής, κεραμικής, ελεύθερου σχεδίου, κοσμήματος και κατασκευές που προέκυψαν μέσα από τις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους της εικαστικής γλώσσας.
Στα Εικαστικά Εργαστήρια του Μ.Σ.Τ. Κρήτης λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής και κοσμήματος για παιδιά και ενήλικες καθώς και ειδικά τμήματα ελευθέρου σχεδίου για τους υποψηφίους στις σχολές Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών.
Οι εγγραφές για τη διδακτική περίοδο 2011 – 2012 συνεχίζονται καθημερινά στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων, Χειμάρας 8, τηλ.:  28310 57353, πληροφορίες: Κωνσταντίνα Λεμπιδάκη.
Ωρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά: 9 π.μ. – 1 μ.μ. και 7 μ.μ. – 10 μ.μ., Σαββατοκύριακο:     10 π.μ. – 3 μ.μ., Δευτέρα: Κλειστά.


ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
´Τι μέρα είναι σήμερα;´
Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο ´Πολυ-Τεχνείο´ (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 40) η μουσικοθεατρική παράσταση ´Τι μέρα είναι σήμερα;´ από το σχήμα ´Θεατρικόν´. Στην παράσταση που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά το καλοκαίρι, παίζει ο Γιώργος Γελαλής που έχει γράψει το κείμενο, ενώ συμμετέχουν ακόμα οι μουσικοί Ιωάννα Χριστοδούλου (ακορντεόν) και Δημήτρης Τριγκάκης (βιολί). Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και αναφέρεται στην ιστορία της ημέρας που θα γίνεται η εκάστοτε παράσταση. Στις 24 ώρες ζωής που της αντιστοιχούν, ελπίζει να συμβεί -κάπου στον κόσμο- ένα σπουδαίο γεγονός, για να μείνει στην ιστορία. Προέρχεται από διάσημη οικογένεια, αφού ο πατέρας της και η αδερφή της, είναι πολύ γνωστές μέρες του παρελθόντος… Στις εικόνες της ημέρας που εμφανίζονται στη σκηνή, αναζητά το στιγμιότυπο εκείνο, που θα την κάνει… αξέχαστη! Μετά την πρεμιέρα στις 22 του Οκτώβρη, η παράσταση θα παρουσιάζεται στο ´Πολυ-Τεχνείο´ κάθε Σάββατο πάντα στις 7 το απόγευμα. Για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 28210 42277 και 6973350988.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Μαθητές στο Δημαρχείο Χανίων
Τον Δήμο Χανίων επισκέφθηκαν χθες, Παρασκευή, το πρωί, μαθητές και εκπαιδευτικοί της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου. Οι μαθητές, τους οποίους υποδέχθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χανίων για θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το Γραφείο του Δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη, καθώς επίσης ξεναγήθηκαν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Τα παιδιά έθεσαν στην κα Χατζηδάκη τις απορίες τους αναφορικά με τη λειτουργία του Δήμου και των Υπηρεσιών του, καθώς επίσης και τους προβληματισμούς τους για τομείς όπως το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όπου ενημερώθηκαν για το θεσμό και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από πλευράς Δήμου προσφέρθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εκδόσεις και ενημερωτικά έντυπα.


ΑΠΟ ΤΗΝ ´ΑΡΕΝΑ´
´Μαμά μην τρέχεις´
Το θεατρικό έργο ´Μαμά μην τρέχεις´ της Ελένης Ράντου, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα
´Αρένα´ από την επόμενη Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, καθημερινά στις 9 μ.μ. στο Θέατρο ´Δημήτρης Βλησίδης´ τέρμα Κουμ Καπί.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Χανίων.


ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
´Η πεντάμορφη και το τέρας´
Με τη καινούργια τους παραγωγή ´Η πεντάμορφη και το τέρας´ θα επισκεφθούν για άλλη μία φορά την πόλη μας οι θεατρικές επιχειρήσεις Γιάννη Χριστόπουλου, αύριο Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 11:30π.μ. και στις 3μ.μ. το κινηματοθέατρο ´Ελληνίς´.
Την παραγωγή υπογράφουν οι Χάρης Ρώμας που σκηνοθέτησε την παράσταση και υπογράφει τους στίχους των τραγουδιών, Μιχάλης Ασλάνης που επιμελήθηκε τα εντυπωσιακά κοστούμια, Γιάννης Ζουγανέλης στη μουσική της παράστασης ενώ χορευτικά το θίασο έχει καθοδηγήσει ο Φώτης Μεταξόπουλος. Τη θεατρική διασκευή έχει κάνει ο Μάνος Βενιέρης, τα σκηνικά ζωγράφισε ο Ιωάννης Βλάχος και τέλος την παράσταση φωτίζει ο Γιώργος Βαζαίος.
Η μουσική, τα τραγούδια, τα πλούσια κοστούμια και σκηνικά συντελούν στην παραμυθένια ατμόσφαιρα του έργου,το οποίο γράφτηκε το 1873, παραμένει μοντέρνο και επίκαιρο ακόμα και σήμερα.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Χρονοπούλου, Διονύσης Στραβοράβδης, Γιώργος Μπουκουβάλας, Σίμος Παπαναστασόπουλος. Στο ρόλο του Τέρατος ο Ηλίας Νομικός και στο ρόλο της Πεντάμορφης η Ιριδα Μαρά.
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Πληρ. τηλ.: 6937404666.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα