Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιπέτεια με αίσιο τέλος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν χθες δύο τουρίστες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το μονοπάτι Ε4, που συνδέει το Ελαφονήσι με την Παλαιόχωρα, κινδύνεψαν, όταν έχασαν τον προσανατολισμό τους και παράλληλα ο ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο πόδι με συνέπεια να μην μπορούν να προχωρήσουν.
Τελικά, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οι δύο πεζοπόροι, ένας 48χρονος Γάλλος και ένας 28χρονος Βραζιλιάνος, εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.  
Οπως ανέφερε, μιλώντας στα «Χ.Ν.», ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Τάσος Κουρουπάκης, όλα ξεκίνησαν, όταν οι δύο τουρίστες θέλησαν να επισκεφθούν χθες την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας.
«Γύρω στη 1.15 μ.μ. ενημερώθηκε το επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας από έναν ιερέα από το Ηράκλειο ότι δύο φίλοι του, ένας Βραζιλιάνος και ένας Γάλλος, είχαν επισκεφθεί την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας. Από εκεί θέλησαν να κάνουν έναν περίπατο προς την Παλαιόχωρα ακολουθώντας το μονοπάτι του Ε4. Στην περιοχή, όμως, Αη-Γιάννης, γλίστρησε ο ένας, έπεσε και χτύπησε στον αστράγαλο».
Ο κ. Κουρουπάκης τόνισε ότι στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον ιερέα στο Ηράκλειο και του είπαν ότι κινδυνεύουν.
«Εδωσε αυτός το στίγμα στην Αστυνομία στα Χανιά και αμέσως άρχισε η αναζήτηση των δύο επισκεπτών», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό έγινε στη 1.50 το μεσημέρι, όπου με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου και πέντε πυροσβέστες, το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου και 3 – 4 πολίτες, άρχισε η αναζήτησή τους. Επίσης, άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ να μεταβεί στην περιοχή. Κάποια στιγμή αυτοί έδωσαν ένα σήμα με το κινητό τους τηλέφωνο ότι απέναντι από την πλαγιά που βρίσκονταν βλέπουν τη θάλασσα, ενώ σε απόσταση περίπου 2 χλμ. διέκριναν και ένα ζευγάρι που κάνει μπάνιο. Ετσι, μετά από 2.30 περίπου ώρες ένας αστυφύλακας του Α.Τ. Κισάμου τους εντόπισε και οργανώθηκε η μεταφορά τους στα Χανιά. Αρχικά κατευθύνθηκαν στο Ακρωτήρι του Κριού και τους μετέφερε πλωτό σκάφος στην Παλαιόχωρα. Από εκεί τους παρέλαβαν και τους οδήγησαν οδικώς στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων».    


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα