Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Περίπατος ζωής

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών στην εκδήλωση για περπάτημα στο κέντρο του Ηρακλείου, την περασμένη Κυριακή, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) ακολουθώντας το σύνθημα που έχει οριστεί για φέτος από την Μόνιμη Επιτροπή της EULAR (Ευρωπαϊκή Εταιρεία κατά του Ρευματισμού) των Ατόμων με Ρευματικές παθήσεις «MOVE TO IMPROVE – Η ΚΙΝΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ».
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα μέλη του Συλλόγου αλλά και οι πάσχοντες γενικότερα για τη σπουδαιότητα της φυσικής δραστηριότητας στη βελτίωση της καθημερινότητ;aς τους. Να γνωρίσει επίσης το ευρύ κοινό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς αλλά και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης στα νοσήματα αυτά και τέλος να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία, ώστε να παρέχει αξιοπρεπή περίθαλψη στους ρευματοπαθείς και να τους διευκολύνει στην πρόσβασή τους σε όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές αγωγές.
Φορώντας καπελάκια και μπλουζάκια με το σύνθημα της ημέρας κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια οι συμμετέχοντες ξεκινώντας από την πλατεία Ελευθερίας μέσω της Δαιδάλου έφθασαν στην Λότζια όπου και είχε στηθεί από τους διοργανωτές περίπτερο με ενημερωτικά έντυπα, αναψυκτικά και γλυκά. Στον τερματισμό στην πλατεία 18 Άγγλων απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όσους τερμάτισαν.
Στο περπάτημα συμμετείχε η πρωταθλήτρια του μήκους Στέλλα Πιλάτου, φορώντας στολή προσομοίωσης πάσχοντος, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες και τη δυσκινησία που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα στην καθημερινότητά τους. Με μεγάλη συγκίνηση άκουσαν οι παρευρισκόμενοι την αθλήτρια να περιγράφει πόση δυσκολία αντιμετώπισε στην κίνησή της κατά τη διάρκεια της διαδρομής και την πρόθεση της να σταθεί στο πλευρό του Συλλόγου και των μελών του. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τη Στέλλα Πιλάτου, τον Δήμο Ηρακλείου, το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, τους Εθελοντές Σαμαρείτες για τη βοήθειά τους και τους χορηγούς της εκδήλωσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα