Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σπίθες αλληλεγγύης

«Η παλιά εποχή που τα πολιτικά κινήματα και κόμματα διατυμπάνιζαν θεωρητικά την αλληλεγγύη τους ´στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας´ αλλά ποτέ δεν έκαναν τίποτε για αυτούς έχει, νομίζουμε, τελειώσει. Σήμερα, στις ακραίες κοινωνικές συνθήκες που ζούμε -και θα ζήσουμε ακόμη πιο έντονα στο εγγύς μέλλον- απαιτείται η κοινωνική αλληλεγγύη να πάρει ´σάρκα και οστά´, να είναι αληθινή και να έχει πρακτική υπόσταση. Με αυτές της σκέψεις και ας είναι η Σπίθα Αποκορώνου, νέο συλλογικό υποκείμενο, προτείνουμε να προχωρήσουμε…». Αυτά , είπε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Σπίθας Αποκορώνου,. Pαντελής Καπαρουδάκης, παρουσιάζοντας το προτεινόμενο (που εγκρίθηκε ομόφωνα) πλαίσιο δράσης της οργάνωσης, σε σχετική εκδήλωση, στους Αρμένους.
Η Οργάνωση Αποκορώνου, διοργάνωσε, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης  «εκδήλωση υποδοχής νέων μελών και φίλων», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρμένων και είχε μεγάλη συμμετοχή. Την εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα του, το μέλος της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής της «Σπίθας Αποκορώνου» Μιχάλης Πιπεράκης. Ακολούθησαν εισηγήσεις από τα μέλη της «Σπίθας Χανίων» Σάκη Κουβάτσο, Νίκο Γιορνταμιλάκη, Μιχάλη Μινουδάκη, Σοφία Σακελλαρίου, Παντελή Καπαρουδάκη.
«Με την υπογραφή του επαίσχυντου μνημονίου η κυβέρνηση παραχώρησε την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους. Γερμανοί και Γάλλοι κατάφεραν να κατακτήσουν τον τόπο μας χωρίς να χάσουν μια σταγόνα αίμα…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβάτσος.
Στις υπόλοιπες εισηγήσεις, ο κ. Γιορνταμιλάκης στάθηκε στην ανάγκη «μιας φωτισμένης ηγεσίας, μια ελληνικής ηγεσίας, ενώ ο κ. Μινουδάκης εστίασε τον λόγο του, σε αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από την Ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Ανεξάρτητων πολιτών. Η κα Σακελλαρίου παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της Σπίθας Χανίων και ευχήθηκε στη Σπίθα Αποκορώνου να λειτουργήσει «όπως η Σπίθα Χανίων και ακόμη καλύτερα».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Αποκορώνου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ΚΑΠ «Σπίθα» κ. Παντελής Καπαρουδάκης αναφέρθηκε  στις διαδικασίες γέννησης της Σπίθας Αποκορώνου, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν αλλά και όσοι συμμετέχουν και μεταξύ άλλων, πρότεινε τρεις δράσεις:
1ο. Συγκρότηση επιτροπής στήριξης οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων. Δίνονται στη δημοσιότητα τα τηλέφωνα της Επιτροπής η οποία και συμπαραστέκεται ενεργά αλλά ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ, σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα προκειμένου να βοηθηθούν από την τοπική Σπίθα, εάν ζητηθεί.
2ο. Συγκρότηση επιτροπής στήριξης καταναλωτών. Η επιτροπή αυτή θα βοηθήσει σχετικά την σύνδεση ανθρώπων της περιοχής Αποκορώνου  που έχουν σχετική ανάγκη, με ειδικούς επιστήμονες .
3ο. Δημιουργία «κιβωτού σπόρων».  Δημιουργείται, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα και με πρόθυμους, οικολογικά ευαίσθητους καλλιεργητές (και καλλιεργητές βιοδυναμικής γεωργίας) κιβωτός σπόρων, μία ευέλικτη «τράπεζα» για τη διάσωση παλιών ποικιλιών σπόρων διαφόρων ειδών, προφανώς μη μεταλλαγμένων.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, προσδιορίστηκε και  η προσωρινή συντονιστικής επιτροπή της «Σπίθας Αποκορώνου», η οποία έχει ως αντικείμενο δράσης της να ολοκληρώσει τις εργασίας δόμησης της οργάνωσης και να την οδηγήσει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, σε διαδικασία ανάδειξης αιρετής συντονιστικής επιτροπής. Η πρ. συντ. επιτροπή αποτελείται από τους: Παντελή Καπαρουδάκη, Νικόλαο Ντερμανάκη, Μαρία Ππαπουτσάκη, Μιχάλη Πιπεράκη και Μανώλη Χαιρετάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα