Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανάδοχος για τις σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης

Στις αρχές της ερχόμενης χρονιάς θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, επεσήμανε σε χθεσινές δηλώσεις του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.
«Αυτή είναι μια πολύ σπουδαία είδηση για τα παγκόσμια πετρελαϊκά δεδομένα και τη βιομηχανία, διότι, αν έχουμε καλές προσφορές, αυτό θα είναι μήνυμα στις εταιρείες που εξορύσσουν πετρέλαιο, ότι οι εταιρείες που κάνουν τις σεισμικές έρευνες, επειδή έχουν τις πληροφορίες τους, έχουν βρει κάτι καλό στην Ελλάδα. Θα είναι ένα καλό μήνυμα, θα έχουμε έναν καλό ανάδοχο, για να πάμε μετά σε έναν νέο γύρο, με πολύ περισσότερα οικόπεδα και αυτό θα μας το δώσει η σεισμική έρευνα που ελπίζουμε ότι θα έχει τελειώσει γύρω στα μέσα του φθινοπώρου του 2012», υπογράμμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.
Εξάλλου, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι στα μέσα του φθινοπώρου του 2012 θα έχουν αναδειχθεί και οι ανάδοχοι για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Κατάκολο, στα Ιωάννινα και στον Πατραϊκό Κόλπο.
«Είναι μια ένδειξη αισιοδοξίας, αν και τα διαστήματα αυτά είναι λίγο πιο αργά διεθνώς. Θα προσπαθήσουμε να συντμήσουμε τους χρόνους», είπε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε ότι μπορεί να προκύψουν και άλλα κοιτάσματα από τον διαγωνισμό για τις σεισμικές έρευνες, λέγοντας: «Εκτιμούμε ότι μπορεί να τελειώσει και αυτός στα μέσα του επόμενου καλοκαιριού να μας δώσει και άλλα κοιτάσματα. Αναμένουμε σε βάθος 15ετίας που είναι ο κύκλος ζωής και αξιοποίησης ενός κοιτάσματος να δώσουν έσοδα καθαρά στο δημόσιο από 7 δισ. δολάρια έως ίσως και 10».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα