Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τεχνικός έλεγχος δικύκλων

Για τεχνικό έλεγχο προσκαλούνται δίκυκλες μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως κυβισμού στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης η Περιφερειακή Εότητα Χανίων (Νομός Χανίων).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, από έλεγχο θα περάσουν τα εξής δίκυκλα:
Στην ανακοίνωση διευκρινίζονται επίσης τα εξής:
Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες που έχουν αντικαταστήσει ή θα αντικαταστήσουν τις πινακίδες τους, υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον πρώτο αριθμό κυκλοφορίας που τους είχε χορηγηθεί.
2. Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες που εισάγονται ως μεταχειρισμένες υποχρεούνται να εφοδιασθούν με ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου πριν την έκδοση της 1ης άδειας κυκλοφορίας τους.
3. Όσες δίκυκλες μοτοσυκλέτες ταξινομηθούν για πρώτη φορά μετά την 22-03-2011, ως καινούργιες στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υποχρεούνται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο μετά από τέσσερα έτη από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους. Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως μία εβδομάδα μετά την ημερομηνία συμπλήρωσης της τετραετίας.
4. Όσες δίκυκλες μοτοσυκλέτες που μεταβιβάζονται από άλλη Περιφερειακή Ενότητα της χώρας και η έδρα ή διεύθυνση κατοικίας του νέου ιδιοκτήτη είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα ελέγχονται εντός (3) μηνών από την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας τους με εξαίρεση:
4α. Όσες δίκυκλες μοτοσυκλέτες δεν έχουν συμπληρώσει τετραετία από την έκδοση της 1ης άδειας κυκλοφορίας που θα ελέγχονται με την συμπλήρωση της τετραετίας.
4β. Όσες δίκυκλες μοτοσυκλέτες είχαν ήδη προσκληθεί για τεχνικό έλεγχο στην Περιφερειακή Ενότητα της προηγούμενης έδρας τους και σε ημερομηνία προγενέστερη της ημερομηνίας ταξινόμησής τους στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα ελέγχονται ως εκπρόθεσμες.
5. Οι εκπαιδευτικές μοτοσυκλέτες υπόκεινται σε ετήσιο περιοδικό τεχνικό έλεγχο.
6. Δίκυκλες μοτοσυκλέτες με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας ιδιοκτήτη που ανήκει σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, στην οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης τους για τεχνικό έλεγχο και οι οποίες κυκλοφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκουν.
Ο αρχικός ή περιοδικός τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με τα εξουσιοδοτημένα Ι ΚΤΕΟ.
Ο κάτοχος οχήματος ο οποίος δεν το προσκομίζει για τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο εντός της καθοριζομένης προθεσμίας τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ. και υπόκειται σε πρόσθετο ειδικό τέλος σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3α του άρθρου 4 της Φ23/24327/2887/2009 απόφασης Υ.Μ.Ε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα