Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δωρεά εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Κισάμου

Ενας σύγχρονος απινιδωτής και άλλος εξοπλισμός που τον συνοδεύει παραδόθηκαν χθες, από τους διοργανωτές του καλοκαιρινού παζαριού  αλληλεγγύης, στο Κέντρο Υγείας Κισάμου.
Η δωρεά του εξοπλισμού, που αγοράσθηκε με χρήματα που συγκέντρωσαν ξένοι και ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής, θα γίνει και επίσημα αποδεκτή σε λίγες ημέρες σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων, στο οποίο και υπάγονται όλα τα Κέντρα Υγείας.
Συνολικά δαπανήθηκαν περίπου 4.000 ευρώ για την αγορά του απινιδωτή, ενός μηχανήματος απαραίτητου για την άμεση αντιμετώπιση καρδιακών εμφραγμάτων καθώς και ενός ηλεκτρονικού καρδιογράφου και συνοδευτικών οργάνων.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας. Είχαμε τεράστια βοήθεια από τους κατοίκους της περιοχής, ντόπιους και ξένους σε όλη την προσπάθεια που αναλάβαμε», ανάφερε η κα Avril Tallett, που μαζί με τον σύζυγό της Michael και άλλα μέλη της κοινότητας είχαν την ιδέα του παζαριού, το οργάνωσαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του και στη συγκέντρωση των χρημάτων.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» η κα Tallett τόνισε πως «πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική ειδικά για τις ημέρες μας που όλοι ξέρουμε πως μας έχει επηρεάσει όλους η κρίση. Ισως και να αποτελέσει και παράδειγμα και για ανάλογες ενέργειες και σε άλλα μέρη των Χανίων, της Κρήτης και της Ελλάδας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια. Θα ήταν ιδανικό για όλες αυτές τις ελλείψεις να τις αντιμετωπίζει η Πολιτεία και να φροντίζει ώστε να μη λείπει τίποτα από τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν γίνεται έτσι εμείς ως πολίτες θελήσαμε να κάνουμε κάτι, το ελάχιστο για τους συνανθρώπους μας».
Στο παζάρι που έγινε τον Ιούλιο συμμετείχαν περισσότερα από σαράντα περίπτερα   στα οποία πωλήθηκαν παραδοσιακά προϊόντα διατροφής, είδη λαϊκής τέχνης, είδη εμπορίου και διακόσμησης, μεταχειρισμένα αντικείμενα κ.ά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα