Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βραχνάς οι πτήσεις μαχητικών

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι του Ακρωτηρίου από τις συνεχείς πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, τα οποία εδώ και 6 μήνες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Λιβύη.  
Το συγκεκριμένο θέμα βρέθηκε και χθες στο επίκεντρο της συζήτησης (φωτ.) που διοργάνωσαν οι επρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων, Αρωνίου, Καλαθά, Καμπανίου, Κορακιών, Κουνουπιδιανών, Μουζουρά και Χωρδακίου, χθες το απόγευμα στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Καμπάνι.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν κάποιες κοινές θέσεις, οι οποίες συντάχθηκαν σε κείμενο διαμαρτυρίας με σκοπό την κοινοποίησή του προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τον διοικητή της 115 Π.Μ καθώς και τον διοικητή του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας.
Στο κείμενο διαμαρτυρίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «σύμφωνα με τις αρχές μας δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε με τις επιχειρήσεις σας στη Λιβύη».

«ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ»
Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι «οι σχεδιασμοί των επιχειρήσεων γίνονται χωρίς να λαμβάνεται υπ´ όψιν ότι γύρω από το αεροδρόμιο κατοικούν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι κυριολεκτικά έχουν χάσει την ησυχία τους» καθώς τα αεροπλάνα επιχειρούν όλο το 24ωρο, σε ώρες κοινής ησυχίας, καθημερινές και αργίες. Η ψυχική υγεία πολλών -κυρίως ευπαθών ομάδων- έχει διαταραχτεί και η νευρικότητα έχει γίνει χαρακτηριστικό όλων μας», επισημαίνεται στο κείμενο.
Οι κάτοικοι εκφράζουν επιπλέον την ανησυχία τους για τον κίνδυνο «ατυχήματος από μηχανική βλάβη ή από έκρηξη πυρομαχικών όπως στην Κύπρο» αλλά και για τη μόλυνση του περιβάλλοντος «εξαιτίας των προωθητικών ουσιών που φέρουν τα πολεμικά αεροσκάφη».
Στη συζήτηση συμμετείχαν και εξέφρασαν τις θέσεις τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Χανίων, Αρης Παπαδογιάννης, Μιχάλης Κυνηγός, Λάμπρος Γούλας, Νεκτάριος Αλεξανδράκης, Δημήτρης Παπαδάκης, Ιωάννης Κουτράκης, Νίκος Παπαντωνάκης, η γραμματέας του Συνασπισμού Βάλια Βαγιωνάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Ποντικάκης, από το ΚΚΕ ο Γιώργος Νταγκουνάκης καθώς και ο επρόσωπος της  Επιτροπής κατά των Βάσεων Νεκτάριος Κοκολαντωνάκης, όπως επίσης και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ακρωτηρίου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα