Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιπλημμυρικά έργα στο Ηράκλειο

Την απόφαση με την οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικά έργα ύψους ενός (1) εκατ. ευρώ που θα κατασκευαστούν στη πόλη του Ηρακλείου, υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη.
Πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα της ΔΕΥΑΗ που αφορούν σε παρεμβάσεις στις περιοχές Γιόφυρο, Καμίνια, Μεσαμπελιές και Ούλαφ Πάλμε.
Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κρήτης υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους Δήμους έτσι ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή αναπτυξιακών έργων που θα δημιουργήσουν παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης στο ΕΣΠΑ.
Τόσο ο περιφερειάρχης Κρήτης όσο και ο δήμαρχος Ηρακλείου ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες θα επαναληφθούν οι συναντήσεις, στις οποίες θα ανακοινωθεί η ένταξη και άλλων έργων στο κοινοτικό πρόγραμμα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ
Στο μεταξύ, χθες, ο Σταύρος Αρναουτάκης συγκάλεσε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με τους επικεφαλής προϊσταμένους των Τεχνικών Υπηρεσιών και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και τους εργολήπτες, στην οποία εξετάστηκε αναλυτικά η πορεία μελετών και έργων με στόχο να εντατικοποιηθεί η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα