Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Επιμέλεια: ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
Kakatsakis@sch. gr

Γ1 ΚΑΙ ΣΤ2 ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
Ταξιδεύοντας σ? όλον τον κόσμο
Σε πολλά και διάφορα μέρη του κόσμου μάς ταξιδεύουν, με όπλο τη φαντασία τους, στον σημερινό Παιδότοπο, κάποια απ? τα παιδιά των περυσινών Γ1 και Στ2 τάξεων του Δημ. Σχ. Αγίας Μαρίνας Κυδωνίας. Να ?ναι καλά ο Μύρων Παναγιωτάκης, ο δάσκαλος των Τριτακιών, γνωστός στους αναγνώστες μας και από άλλες εργασίες μαθητών του, που μας έστειλε τα που έγραψαν και τα που ζωγράφισαν τα παιδιά. Περιμένουμε και φετινές δουλειές, Μύρωνα!
Β.Θ.Κ.

Πάντα ονειρευόμουνα να κάνω ένα ταξίδι στη Γαλλία, στο Παρίσι δηλαδή. Θα ήθελα να πάω στη Γαλλία για να θαυμάσω τη Ντίσνεϊλαντ και να γνωρίσω τους αγαπημένους φίλους του κ. Μύρωνα τον Γκούφυ και τον Πλούτο.
Μαριλένα

Εγώ θα ήθελα να πάω στην Κίνα. Αν είναι καθαρά, πώς είναι οι άνθρωποι, τι τρώνε, τι φοράνε και άλλα πολλά. Τα ταξίδια μάς προσφέρουν χαρά, ξεκούραση και είναι κάτι σαν διακοπές. Περνάμε ωραία, γνωρίζουμε νέους φίλους, βλέπουμε άλλες χώρες και μαθαίνουμε ξένες γλώσσες.
Λευτέρης

Εγώ θα ήθελα να πάω στο Παρίσι στην πόλη του έρωτα, των κεριών, και της μόδας. Θα ήθελα να πάω εκεί για να δώ όλο το Παρίσι, τις γειτονιές που έχει, πως συμπεριφέρονται εκεί οι άνθρωποι ο ένας στον άλλον.
Χρυσάνθη Στυμαθιουδάκη

Εγώ θα ήθελα ένα ταξίδι στην Ισπανία για να παίζω ποδόσφαιρο στη ´Μπαρτσελόνα´. Με αυτό το ταξίδι θα είναι τέλεια η ζωή μου. Ετσι μπορεί να γίνω διάσημος ποδοσφαιριστής. Αμα γίνει αυτό θα είμαι πολύ τυχερός.
Γκίλης

Εγώ τον χειμώνα θα ήθελα να πάω στην Αμερική. Είναι η δεύτερη αγαπημένη μου χώρα γιατί πιστεύω πως είναι πολύ καλή και όμορφη.
Εγώ μερικές φορές, διαβάζω διάφορα περιοδικά για την Αμερική. Εγώ ζηλεύω την θεία μου στην Αμερική!
Κατερίνα

Θα ήθελα να ταξιδέψω στο Μεξικό, για να ακούσω την πανέμορφη κιθάρα ενός Μεξικανού να παίζει και να μαγεύει όποιον άνθρωπο περνάει και τα παιδιά να χορεύουν στις πλατείες. Να φορέσω ένα από εκείνα τα μεγάλα καπέλα. Να χορέψω χορούς του Μεξικού και να δοκιμάσω τα φαγητά που φτιάχνουν.
Βάγγος

Ενα ταξίδι που θα ήθελα να κάνω και να μείνω μόνιμα είναι η Κέρκυρα. Συνήθως όλα τα παιδιά θέλουν να πάνε στη Γαλλία για να δουν τον Πύργο του Αϊφελ ή στην Ντίσνεϊλαντ. Θα ήθελα να πάω στην Κέρκυρα γιατί είναι ένα ιστορικό μέρος. Ενα από τα υπέροχα που έχει αυτή πόλη είναι το παλάτι που είχε κατοικήσει η Βασιλοπούλα Σίσυ, που θαύμαζε την ελληνική μυθολογία. Ετσι λοιπόν στο παλάτι της είχε φτιάξει τον Αχιλλέα όταν τον είχε σημαδέψει ο Πάρης στη δεξιά του φτέρνα.
Αννα – Μαρία

Μια μέρα ο μπαμπάς μου με ρώτησε πού θα ήθελες να πάς; Εγώ του απάντησα. Στην Βραζιλία. Με ρώτησε γιατί; Κι εγώ του απάντησα ότι εκεί είναι με το ποδόσφαιρο. Οταν παίζει η Εθνική Βραζιλίας κάνουν ό,τι μπορούν για να δουν το ματς. Ακόμα και τις δουλειές τους σταματάνε και τα κορίτσια και οι γυναίκες και οι γιαγιάδες βλέπουν. Αν πάω εκεί πολλά μπορώ να αγοράσω, να πάρω αυτόγραφα. Μπορώ να δω τα κύπελλα που έχει πάρει η Βραζιλία. Εκεί τρώνε και ωραία φαγητά. Θα ήθελα πολύ να πάω.
Γιώργος

Εγώ θα ήθελα να πάω στο Λονδίνο για να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους αλλά και καινούργιους τραγουδιστές.
Πέτια

Κι εγώ θα ήθελα να πάω στην Κίνα για να δω τι τρώνε εκεί. Εχω ακούσει ότι τρώνε ψημένες κατσαρίδες και γάτες αλλά έχω ακούσει ότι η πιο νόστιμη κουζίνα είναι η κινέζικη.
Ντομπρίν

Θέλω να πάω στο Παρίσι ν? ανέβω στον Πύργο του Αϊφελ. Είναι το όνειρό μου.
Εκεί υπάρχουν ωραία σπίτια, μουσεία και μαγαζιά με όμορφα ρούχα. Θα κάνω και ψώνια.
Σοφία


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα