Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αναβάθμιση λιμένα Σούδας

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων για την ένταξη του έργου ανάπλασης του εμπορικού λιμένα της Σούδας θα είναι η μελέτη που εκπονείται εδώ και 7 μήνες. Αυτό επεσήμαναν στο Λιμενικό Ταμείο Χανίων και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο οι μελετητές και ανώτεροι υπάλληλοι του Υπουργείου Υποδομών, που βρέθηκαν χθες στα Χανιά και συμμετείχαν σε σύσκεψη, στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης.
Σήμερα η συνάντηση θα συνεχιστεί και θα αφορά τη δημιουργία του επιβατηγού σταθμού στο λιμάνι της Σούδας. «Από τον περασμένο Φεβρουάριο οι μελετητές εκπονούν τη μελέτη για τον εμπορικό λιμένα και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το σύνολο του λιμανιού.  Στόχος μας, να προετοιμαστεί εντός του 2012, προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ», δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, κ. Γιώργος Πρωιμάκης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε η  προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών, κα Μαρία Γεωργιάδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Νίκος Ξυνίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Και η Υπηρεσία μας έδωσε στοιχεία στους μελετητές, όπως ο Δήμος, το Λιμεναρχείο και άλλες Υπηρεσίες. Δεν θέλουμε να  επαναληφθεί το τραγικό προηγούμενο να έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες και να χαρακτηρίζονται μη ώριμες και να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Θέλουμε να ολοκληρωθούν όλες οι λεπτομέρειες, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Αν γίνονταν αυτές οι συνεργασίες εδώ και χρόνια, δεν θα είχαμε ανώριμες μελέτες», ανέφερε ο κ. Πρωιμάκης, ο οποίος και τόνισε τη συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς, στο πλαίσιο της μελέτης, είναι απαραίτητη η συνεργασία του για τη σύνδεση του εμπορικού λιμανιού με το οδικό δίκτυο και τα αναγκαία ηλεκτρομηχανολογικά έργα.

Ο ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Σήμερα θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες αναφορικά με την κατασκευή επιβατηγού σταθμού στον χώρο του λιμανιού. «Αυτό θα είναι ένα από τα επόμενα βήματά μας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το λιμάνι πραγματικά, να είναι πιο φιλικό και προσιτό στον επιβάτη και βέβαια στα κρουαζιερόπλοια που από φέτος δένουν στη Σούδα. Παράλληλα, συνεχίζεται η μελέτη για την επέκταση της προβλήτας ´Αδρίας´ και θα έχουμε μια πρώτη συνεννόηση μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου και του Υπουργείου», τόνισε ο κ. Πρωιμάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα