Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μηνύματα μίσους σε αυλές σχολείων

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα μηνύματα μίσους που γράφτηκαν σε τοίχους σχολείων στο Ρέθυμνο αλλά και τα ρατσιστικά φυλλάδια που καταγγέλεται ότι βρέθηκαν σε δύο δημοτικά σχολεία
των Χανίων.
´Μόνο Έλληνες στα σχολεία´, ´Ελληνα συμμαθητή μου έλα στην αντεπίθεση´, ´ή με τους αριστερούς καθηγητές ή με τους ελάχιστους Ελληνες μαθητές που αντιστέκονται´, ήταν μερικά από τα συνθήματα που κάποιοι έγραψαν στους τοίχους γυμνασίων και λυκείων του Ρεθύμνου στην… υποδοχή της νέας χρονιάς.
Το μίσος και η ξενοφοβία που δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στα σχολεία, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούν μαζί με τα ρεθυμνιωτάκια, παιδιά από διάφορες άλλες χώρες που ζουν εδώ και μορφώνονται στα ελληνικά σχολεία, δυστυχώς χθες ήταν κυρίαρχα μέσω των συνθημάτων που υπογράφουν κάποιοι ως “Ε.Ρ.” και με την «ταυτότητα» της Χρυσής Αυγής.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Την ίδια ώρα, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καταγγέλει με ανακοίνωσή της ότι, φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο πετάχτηκαν σε αυλές δημοτικών σχολείων στα Χανιά.
“Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά φτάνοντας στα σχολεία το πρωί της Δευτέρας τα βρήκαν γεμάτα από πεταμένα φυλλάδια με ρατσιστικές ψευτιές που στοχοποιούν κοινωνικό χώρο με κινηματική δράση και τους τοίχους γραμμένους με δήθεν πατριωτικά συνθήματα” αναφέρει η Κίνηση σε ανακοίνωσή της.
Τα μέλη της Κίνησης καταγγέλουν “απόπειρα τρομοκράτησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών” τονίζοντας ότι “η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και αναζήτησης αποδιοπομπαίων τράγων δεν θα περάσει, τη στιγμή μάλιστα που οι φοιτητές και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα δίνει σκληρή μάχη ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας που προωθεί η Διαμαντοπούλου, στο πλευρό των εργαζόμενων που παλεύουν για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου”.
Η ανακοίνωση καλεί τέλος “τα σωματεία της Εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων, όλους τους φορείς να καταδικάσουν το γεγονός και να διώξουμε τις φασιστικές συμμορίες από την πόλη μας”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.