Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ


ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΟΙO ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΗΣ
Εκθεση φωτογραφίας της Εφης Τσακρακλίδου
Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Από τον φλοιό της Κρητικής Γης” της Εφης Τσακρακλίδου, θα λειτουργεί από τις 14 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, στις   “Γλωσσίτσες”, Ακτή Ενώσεως 4, Παλιό Λιμάνι Χανίων.
Τα θέματα της σειράς “Από τον Φλοιό της Κρητικής Γης”, επιλέχτηκαν και επεξεργάστηκαν από το έργο που προέκυψε με την επιστημονική ομάδα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) στα πλαίσια εντοπισμού και καταγραφής των σπάνιων και απειλούμενων φυτών της Κρήτης.
Τα λιλιπούτεια φυτά ξεπροβάλουν ανάμεσα στα αιώνια βράχια πιστοποιούν, με την αρχέγονη δύναμη της φύσης, πως το θαύμα της ζωής θα επικρατεί στα σκοτάδια του θανάτου.
Η Έφη Τσακρακλίδου γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών το 1966
Σπούδασε Νοσηλευτική στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Φωτογραφίζει από το 1989. Το 1992 παρακολούθησε το πρώτο φωτογραφικό σεμινάριο που αφορούσε την ιστορία της φωτογραφίας, την φωτοειδησεογραφία, τη φωτογραφία στούντιο, τις τεχνικές σκοτεινού θαλάμου και τις φωτογραφικές μηχανές (Ε.Ο.Κ.). Ακολούθησε το πρόγραμμα του Φωτογραφικού Κύκλου το 1995 που αφορούσε την καλιτεχνική φωτογραφία και την παραγωγή εκθέσεων. Το 1997 και 1998 παρακολούθησε τα εργαστήρια (workshops), του φωτογραφικού κέντρου Σκοπέλου (Φ.Κ.Σ.) με θέμα την “Μαγική Στιγμή στη φωτογραφία”,  “φωτογραφία Ντοκουμέντο” και “Σώμα και περιβάλλον” αντίστοιχα.
Το 2005 στο πλαίσιο του προγράμματος “Δια βίου Μάθηση” παρακολούθησε το σεμινάριο “Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, Ανθρώπινες Σχέσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς” στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Δουλειά της δημοσιεύεται στον Τύπο από το 1992 και έχει συνεργαστεί με περιοδικά όπως το ΒΗΜΑzino, BHMADONNA, BHMAgourmet της εφημερίδας ΒΗΜΑ, το 7ΗΜΕΡΕΣ της εφημερίδας Καθημερινή, το Κοντέινερ της Εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, FREE, ΚΛΙΚ, ΔΙΦΩΝΟ, κ.ά..
Υπήρξε μόνιμη συνεργάτις της Φωτογραφικής εταιρίας ΦΑΟΣ (1993-1999), και από το 2000 εργάζεται σαν ανεξάρτητη φωτογράφος.
Έχει συνεργαστεί με φορείς και ιδρύματα όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Α.Π.Θ.), Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας “Θεσσαλονίκη πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997”, Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου Δήμου Σκοπέλου, κ.ά..
Εχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ενώ έχει πραγματοποιήσει και πολλές ατομικές.
Εργα της βρίσκονται στις συλλογές του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, MAISON DE LA PHOTOGRAPHIE, Μεσογειακό Αγρονομικό Ιστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) και σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Είναι μέλος της Ένωσης Φωτοειδησεογράφων Ελλάδος (Ε.Φ.Ε.) και καταγεγραμμένη στον οργανισμό Women In Photography International (W.I.P.I.). 


ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΡΟΥΜΑΤΑ
Εικαστική έκθεση ´Γραφή & Ανάγνωση´
Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, ο Δήμος Κισάμου, ο Δήμος Χανίων, η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού ´Ελαιουργείον´ και το Σωματείο ´Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων´ παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση ´Γραφή & Ανάγνωση´ στο Αναγνωστήριο της ´Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων´ στην Κεντρική Πλατεία, στα Παλιά Ρούματα.
Στην έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Γραφή & Ανάγνωση» παρουσιάζονται έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Φωτογραφίας, Video-Art & Εγκαταστάσεων
Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Eozen Agopian, Αναστασάκης Γιώργος, Μαρία Αντωνάτου, Georg Austen, Patric Wagner, Shihab Vaippipadath, Ινώ Βαρβαρίτη, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Χαράλαμπος Δερμάτης, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Max Sachs, Αντιγόνη Καββαθά, Κατερίνα Καλογεράκη, Τίνα Καραγεώργη, Μαριγώ Κάσση, Κατερίνα Κατσούρα, Βασίλης Κοτρώτσος, Βαγγέλης Λυμπουρίδης, Γιώργος Λυντζέρης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θεοδώρα Μαλάμου, Μιχάλης Μανουσάκης, Παντελής Παντελόπουλος, Σπυριδούλα Πολίτη, Νατάσσα Πουλαντζά, Άρις Στοΐδης, Rena Stollenwerk, Άρης Ταμπάτσικος, Angelo Tziara, John Tierney, Γιώργος Τσεριώνης, Αχιλλέας Φακιολάς, Konstantin Fischer, Eddie Fenn, Φίλιππος Φέξης και Μαίρη Χρηστέα. Aπαγγέλει η ποιήτρια Σταυρούλα Γάτσου. Θεωρητική τεκμηρίωση και κείμενα: Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος. Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. ενώ η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. Ανοικτά 11.00-14.00 & 17.00-21.00. Κυριακές & Αργίες 11.00-21.00 με ελεύθερη είσοδο.
Η συνεργασία του «Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» του Δρομονέρου και της «Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων» εντάσσεται στο πλαίσιο συστράτευσης των κατοίκων των χωριών και των Φορέων Πολιτισμού που απαρτίζουν το Σχέδιο Συλλογικής Δράσης «Ο Κύκλος των Φαραγγιών». Σκοπός τούτου του Σχεδίου είναι η διατήρηση της παράδοσης, του φυσικού κάλλους και της πολιτιστικής κληρονομιάς της ενδοχώρας, η άμεση επαφή των κατοίκων της με τα σύγχρονα πολιτιστικά ρεύματα, τα προγράμματα και τις τεχνολογίες γνώσης και μάθησης και η προβολή του γηγενούς, αυθεντικού πολιτισμού της υπαίθρου με συνέπεια την οικονομική αναθέρμανση της ενδοχώρας και τελικό στόχο τόσο τη διατήρηση του έμψυχου υλικού της στις προγονικές του εστίες όσο και τη βελτίωση του επιπέδου της καθημερινής του ζωής.

ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ
“Νικήτεια 2011”
Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Σφακίων, διοργανώνει στο Φραγκοκάστελλο τις εκδηλώσεις με τον τίτλο “Νικήτεια”, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικήτα και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ
10.00 π.μ.  Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα.
10.30 π.μ.  Χαιρετισμός και καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη.
10.45 π.μ.  Ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Κλάδο, Δικηγόρο – τ. Νομάρχη
ΓΗΠΕΔΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟΥ
Διεξαγωγή αθλητικών αγώνων «Νικήτεια 2011»
11.00 π.μ.  Τελετή έναρξης των αγώνων : Δρομικά αγωνίσματα παίδων και ενηλίκων (100 μ. & 1500μ.), Αλτικά αγωνίσματα παίδων και ενηλίκων (άλμα εις μήκος), Αγωνίσματα ρίψεων παίδων και ενηλίκων (σφαίρα & δίσκος), Επίδειξη από την Αερολέσχη Χανίων με αλεξίπτωτα πλαγιάς & μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς σε συνεργασία με την Αερολέσχη Ηρακλείου, Απονομή Μεταλλίων στους νικητές των αγώνων.
13.00 μ.μ. Λήξη αγώνων

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
“Η Αλφάβητος” Αλέξανδρου Μαγκανιώτη
Παρατείνεται μέχρι 31 Σεμπτεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής “Η Αλφάβητος” του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη που πραγματοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.
Η σειρά των έργων “Η Αλφάβητος” έχει σαν αφετηρία τα παιδικά βιβλία που απεικονίζουν διάφορα αντικείμενα ή ζώα και κάτω από την κάθε εικόνα γράφουν την αντίστοιχη λέξη.
Εικοσιτέσσερα σχέδια, ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτου και για κάθε γράμμα, μια λέξη. Οι εικόνες προκύπτουν σαν κολάζ, φυτά και κεφάλια ζώων ξεπροβάλλουν μέσα από ανθρώπινα ενδύματα. Την έκθεση διοργανώνουν η «Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων» και το «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης».
Ανοιχτά: Δευτέρα – Παρασκευή: 8.00 – 14.00, Δευτέρα & Πέμπτη: 18.00 – 21.00, Σάββατο: 10.00- 13.00.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εκθεση αστρονομικής φωτογραφίας
Εκθεση αστρονομικής φωτογραφίας των Μάκη Παλαιολόγου και Γιάννη Παπαμαστοράκη θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι που απευθύνεται στους θεατές κάθε ηλικίας, μέχρι τα σύνορα του ορατού σύμπαντος, μέσα από μοναδικές έγχρωμες φωτογραφίες που έχουν αποτυπώσει οι δύο καθηγητές αστροφυσικής με τα τηλεσκόπια και τις ψηφιακές αστρονομικές κάμερες του Αστεροσκοπείου Σκίνακα στον Ψηλορείτη.
Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από κείμενο όπου δίδεται σε απλή κατανοητή γλώσσα και γίνεται η περιγραφή του ουράνιου αντικειμένου και των αστροφυσικών φαινομένων που καθορίζουν τη μορφή του και τη λάμψη του.
Τα εγκαίνια της έκθεσης -που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το΄Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας- θα γίνουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ .
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΖΩΙΔΑΚΗ
Νέο διπλό άλμπουμ “Αγάπη θηλιά”
Το νέο διπλό άλμπουμ του Νίκου Ζωιδάκη έχει τίτλο «Αγάπη θηλιά» και κυκλοφορεί από τη Lyra.  Το πρώτο cd περιλαμβάνει καινούρια τραγούδια που κινούνται σε έντεχνα και λαϊκά μονοπάτια και τα υπογράφουν δημιουργοί όπως οι: Γιάννης Παρίσης, Σπύρος Πατάπης, Βασίλης Καρράς, Φιλιώ Πατάπη, Γαβρίλος Ψαρράς, Σταμάτης Πανταζόπουλος και ο ίδιος ο Νίκος Ζωιδάκης.  Συμμετέχουν: ο Γιώργος Μαργαρίτης στο τραγούδι «Καλύτερα κι οι δυο μαζί», η Χαρούλα Λαμπράκη στο «Μάτια μου γλυκά μου μάτια» όπου και «ραπάρει» ο Καίσαρας και τέλος η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου στο «Έι».
Το δεύτερο cd περιλαμβάνει κρητικά τραγούδια, συρτά, μαντινάδες, πεντοζάλη, σούστες, κοντυλιές, τόσο παραδοσιακά, όσο και γνωστών δημιουργών όπως ο Κώστας Μουντάκης, ο Θανάσης Σκορδαλός, ο Στέλιος Φουσταλιέρης, κ.α.


ΣΤΟ ΠΟΛΥ-ΤΕΧΝΕΙΟ
Χειροποίητα φωτιστικά
Εκθεση με χειροποίητα φωτιστικά για παιδιά, χορευτές, ακροβάτες και ορειβάτες λειτουργεί στο Πολυ-τεχνείο (Χ”Μιχάλη Νταλιάνη 40 Παλιά Πόλη). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί ώρες καταστημάτων. Πληροφορίες στο τηλ.:  2821042277.


ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΟ
Εκθεση σχεδίων
Εως την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργεί στο Νεώριο Μόρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, η έκθεση με τα σχέδια που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στη Θερινή Ακαδημία Σχεδίου και Ζωγραφικής. Ανοικτά από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ
DESSINS του Louis Joannis
Εκθεση DESSINS του Louis Joannis, λειτουργεί στο Μοναστήρι του Καρόλου (Χατζημιχάλη Νταλιάνη). Η έκθεση λειτουργεί μέχρι και σήμερα Σάββατο από τις 11 π.μ. έως 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 10 μ.μ..

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
´Μιχάλης Μανουσάκης – Ο χώρος του Χρόνου´
Mεγάλη αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Χανιώτη Μιχάλη Μανουσάκη με θέμα ´Ο χώρος του χρόνου´ παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων έως τις 8 Νοέμβρη 2011. Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, θα παρουσιάζεται η έκθεση της συλλογής παλιών παιχνιδιών του καλλιτέχνη τα οποία «συνομιλούν» με τα αρχαία παιχνίδια της συλλογής του Μουσείου.  
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 μ.μ. – 10 μ.μ.. Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. Κυριακή κλειστά.


ΣΤΟ ΚΑΜ
Εκθεση με τίτλο ´Ξενιτεμός,
Μετανάστευση, Γυρισμός´
Συνεχίζεται έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η έκθεση με τίτλο “Ξενιτεμός, Μετανάστευση, Γυρισμός, Ενθύμια από την πρώτη και δεύτερη πατρίδα” που διοργανώνουν το Κέντρο Γκαίτε Χανίων, το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, o Σύλλογος Μεταναστών και Ομογενών από Γερμανία και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.
Πορείες και βιώματα, προσωπικές ιστορίες και πεπρωμένα, αντιπροσωπευτικά μιας γενιάς, η οποία έστειλε χιλιάδες στη Γερμανία για να βρουν την τύχη τους. Μικρή ή μεγάλη, η διαμονή άφησε τα ίχνη της στο μυαλό και στην καρδιά.
Από ποια ανάγκη, με ποια όνειρα άφησαν πίσω τους την πατρίδα για τα ξένα; Εκεί πώς τα ´φερε η ζωή, πώς βρήκε ο καθένας τον δρόμο του; Και μετά;
Εγινε η δεύτερη πατρίδα πρώτη; Ή το φυλαγμένο όνειρο τούς γύρισε στην Ελλάδα, μία χώρα που δεν γνώριζαν πια τόσο καλά – άλλαξε εκείνη, άλλαξαν κι αυτοί μέσα τους. Ολα αυτά επιδιώκει να ψηλαφίσει η έκθεση αυτή, μέσα από αντικείμενα, φωτογραφίες και προσωπικές μαρτυρίες αυτών που έζησαν τη δική τους σύγχρονη Οδύσσεια.
Η έκθεση είναι ένα λεύκωμα γεμάτο εικόνες και ενθύμια, για κείνους που θυμούνται και για όσους θα ήθελαν να μάθουν.
Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, σήμερα Σάββατο στις 8μ.μ., με θέμα «Μετανάστευση: Ιστορία – Διαστάσεις».
Ομιλητές θα είναι η κα Ελένη Τορόση, συγγραφέας και δημοσιογράφος για πολυπολιτισμικά και μεταναστευτικά θέματα (Μόναχο, Αθήνα), η οποία και θα συντονίσει τη συζήτηση, ο καθηγητής κ. Μιχάλης Δαμανάκης (Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου) και η φιλόλογος κα Βαρβάρα Περράκη.
Συμμετέχουν και συζητούν μαζί τους για τη μετανάστευση του τότε αλλά και του σήμερα, Ελληνες από την Κρήτη που έζησαν και εργάσθηκαν στη Γερμανία.
Την επιμέλεια τής έκθεσης έχει η Ευανθία Καΐρη.
Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
´Τέχνη και Εθελοντισμός´
Εικαστική έκθεση με τίτλο “Τέχνη και Εθελοντισμός”, διοργανώνουν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, οι Γιατροί του Κόσμου με την ευκαιρία του εορτασμού του έτους εθελοντισμού. Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ.  
´Η έκθεση “Τέχνη και Εθελοντισμός” είναι μια πρωτοβουλία προσφοράς που ξεκινά για πρώτη χρονιά φέτος με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας χρονιάς του εθελοντισμού´, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι ´στόχος της έκθεσης είναι τα έσοδα της πώλησης των έργων να καλύψουν μέρος των αναγκών της λειτουργίας του Πολυιατρείου και της συνέχισης προγραμμάτων όπως η Γέφυρα Ανθρωπιάς Χανιά-Καμπάλα που έχει πραγματοποιήσει το τμήμα Χανίων των Γιατρών του κόσμου, μια από τις
πιο σπουδαίες προνοιακές και ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα που εδώ και χρόνια συνεισφέρει ενεργά, προσφέροντας ιατρική κάλυψη σε πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη τόσο εντός συνόρων, όσο και εκτός, σε λαούς που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, αρρώστιες και όχι μόνο”.
Το τριήμερο 16, 17 και 18 του Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εικαστική έκθεση στο ΚΑΜ με σκοπό τη στήριξη της δράσης αυτής, καλούνται λοιπόν όσοι επιθυμούν να παραβεθούν ώστε να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια και να ενημερωθούν σχετικά με τις ενέργειες των Γιατρών του Κόσμου.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΦΚΙ
Εκθεση φωτογραφίας ´streetography´
Η  Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας ´streetography´ στο Γιαλί Τζαμισί έως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 3ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2011. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν σήμερα Σάββατο στις 8.30μ.μ..
Ώρες λειτουργίας 10:30 – 14:00 και 18:00 – 23:00
Οι φωτογραφίες που θα εκτεθούν κρίθηκαν από 5μελή επιτροπή που αποτελούνταν από τους:
1. Ανδρώνη Κωνσταντίνο (Φωτογράφο, εκδότη του ψηφιακού περιοδικού grey)
Βουλγαράκη Γιάννη (Φωτογράφο, καθηγητή φωτογραφίας)
3. Κολεσίδη Γιάννη (Φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters)
4. Λυκάκη Μάνο (Φωτογράφο, καθηγητή στη Leica Academy και τον Φωτογραφικό Κύκλο)
5. Τσεβά Δημήτρη (Φωτογράφο, καθηγητή στη Leica Academy).
Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 124 φωτογράφοι με 648 φωτογραφίες από Ελλάδα και Κύπρο. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν ως εξής, και αφορούν τις επτά πρώτες θέσεις αφού είχαμε ισοβαθμία στον πρώτο έπαινο:
1ο Βραβείο: Κυδωνάκης Χαράλαμπος
2ο Βραβείο: Ζωγράφος Δημήτρης
3ο Βραβείο: Κοτζαμπάσης Πέτρος
1ος Επαινος: Καππάτου Μαρία / Κουσιώρας Ευάγγελος
2ος Επαινος: Ζερβουδάκης Σπύρος
3ος Επαινος: Παπαϊωάννου Κώστας
Παράλληλα οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν αποτέλεσαν υλικό για έκδοση πολυτελούς φωτογραφικού λευκώματος το οποίο θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό (ανεξαρτήτως βραβείων ή αναρτήσεων).


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕΔΚ
´Υπηρέτης δύο αφεντάδων´ 19 και 20 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο της Αν. Τάφρου
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα ολοκληρώσει τις παραστάσεις της καλοκαιρινής επιτυχημένης θεατρικής παραγωγής του με το έργο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, στην πόλη των Χανίων, όπου θα δώσει δύο ακόμη παραστάσεις, τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και ώρα 9μ.μ..
Hδη η παράσταση έχει ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου την έχουν παρακολουθήσει 45.000 θεατές. Έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις και σχόλια ως την καλύτερη παράσταση του καλοκαιριού και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής (11/9 Δήμο Διονύσου-Άγιος Στέφανος, 12-13/9 Πειραιά, 14-15/9 Χαλάνδρι, 17/9 Ελευσίνα).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας, Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης,  Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη, Χορογραφίες: Κυριάκος Κοσμίδης, Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Σχεδιασμός Βίντεο: Μάνος Χασάπης, Ειδικές Κατασκευές: Δήμητρα Καίσαρη, Περούκες: Χρόνης Τζήμος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ, Βοηθός Ενδυματολόγου: Ειρήνη Τσακίρη, Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Φιλίππου.

ΔΙΑΝΟΜΗ
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Τρουφαλντίνο, Φαίη Ξυλά: Βεατρίκη Ρασπόνι.
Γιώργος Χρυσοστόμου: Ρομπέρτο Αρετούζι, Αλέξανδρος Μυλωνάς: Πανταλόνε Μπιζονιόζι, Αννίτα Κούλη: Κλαρίσσα, κόρη του Πανταλόνε, Κίμων Φιορέτος: Ντοττόρε, Λομπάρντι, Αρλεκίνος.
Γιώργος Παπαγεωργίου: Σίλβιο, γιος του Ντοττόρε Λομπάρντι Βαγγέλης Χατζηνικολάου: Μπριγκέλλα.
Μένη Κωνσταντινίδου: Σμεραλντίνα Μάρα Βλαχάκη: Υπηρέτρια Πανταλόνε-πόρνη στο λιμάνι-προσωπικό ξενοδοχείου, Αλαϊν Ριβέρο: Υπηρέτης Πανταλόνε-αλήτης στο λιμάνι-το είδωλο του Τρουφαλντίνο-προσωπικό ξενοδοχείου, Ιβάν Σβιτάιλο: Υπηρέτης Πανταλόνε-προσωπικό ξενοδοχείου.
Ο θίασος συμμετέχει στις εικόνες του καρναβαλιού, της commedia dell’ arte και του σερβιρίσματος.
Χορεύουν οι: Αλαϊν Ριβέρο-Ιβάν Σβιτάιλο.
Γενική Είσοδος: 15 Ευρώ
Παιδιά έως 10 ετών: Δωρεάν
Ισχύουν εισιτήρια Εργατικής Εστίας, (τα οποία προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από την Εργατική Εστία Χανίων) και εισιτήρια ΟΓΑ (τα οποία προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από το ΚΕΠ του Δήμου της περιοχής τους)

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ´ΚΥΔΩΝΙΑ´
Μαθήματα Δραματικής Σχολής
Τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του θεάτρου “Κυδωνία”, (Υψηλαντών 12, Χανιά), καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, θα αρχίσουν φέτος, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τη Σχολή στα τηλέφωνα του θεάτρου 28210 92395 και 6973005570 προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία εισαγωγής τους και το πρόγραμμα μαθημάτων. Περισσότερες πληροφορίες για τη Δραματική Σχολή μπορεί να βρει κανείς στο site της Ε.Θ. ΜΝΗΜΗ: www.theatrokydonia.gr

ΣΤΟ “ΠΟΛΥ-ΤΕΧΝΕΙΟ”
Dr Opin
Οι Dr Opin, το μουσικό σχήμα από Αυστρία που θα κάνει την έναρξη της συναυλίας των Nouvelle Vague στο Ηράκλειο θα έρθει για δύο ακόμη βραδιές στον χώρο “Πολυ-τεχνείο” στα Χανιά αύριο Κυριακή 11 και Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου. Εναρξη 9μ.μ..

ΣΤΟ ΚΑΜ
Εγκαίνια έκθεσης
Τα εγκαίνια της έκθεσης «1897-1898, Ούγγροι στρατιωτικοί στην Κρήτη – Η Αυστρο-ουγγρική συμμετοχή στο Κρητικό Ζήτημα» θα γίνουν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 8μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου και θα είναι ανοικτά Δευτέρα έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σαββατοκύριακο 17.00 – 22.00 και διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας στην Αθήνα,
τον Δήμο Χανίων και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.)


ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ
Father and Son art duet
Την αποχαιρετιστήρια εμφάνισή του για το καλοκαίρι του 2011 θα πραγματοποιήσει το ντουέτο Άγγελος και Δημήτρης Σκορδίλης, σήμερα Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου. Οι δύο κιθαρίστες της ροκ -πατέρας και γιός- θα κλείσουν τις κοινές τους εμφανίσεις στα Χανιά λόγω αναχώρησης, με μια βραδιά γεμάτη από ελληνικό και ξένο ροκ, με τον μοναδικό τρόπο που αυτοί ερμηνεύουν.
Η συναυλία θα δοθεί στην αίθουσα «Μάνος Κατράκης» στην Χρυσή Ακτή και θα αρχίσει στις 9:30μ.μ.. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 2821033472 και 6975861592.


ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ
´Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα´
Θεατρική παράσταση με το έργο “Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα”, των Ανταμ Λονγκ, Τζες Ουίνφιλντ και Ντάνιελ Σίνγκερ θα δοθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στις  9μ.μ.. Ο Ακης (Σακελλαρίου), η Ναταλία (Δραγούμη), ο Γεράσιμος (Γεννατάς) και ο Αντώνης (Λουδάρος) ερμηνεύουν για μία ακόμη φορά τα Απαντα… του Σαίξπηρ, έτσι τουλάχιστον θέλουν να πιστεύουν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.
Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Σκηνικά – Κοστούμια: Βίκυ Ρουμπέκα, Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος, Μουσική – διασκευή στίχων «Οθέλλου»: Nivo, Είσοδος: 18 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα