Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συλλήψεις για τη δολοφονία και τα επεισόδια

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη ο 24χρονος ο οποίος φέρεται μαζί με έναν ακόμα 21χρονο να μαχαίρωσαν και να σκότωσαν τον αδικοχαμένο Γιάννη Ρουσάκη.
Ο  24χρονος, όπως προκύπτει, είχε καταφύγει στην πόλη του Ρεθύμνου προκειμένου να γλυτώσει την σύλληψη. Χθες το μεσημέρι και υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχθηκε για να εμφανιστεί, αποφάσισε να αποκαλύψει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πού βρισκόταν για να τον παραλάβουν. Αστυνομικοί τον παρέλαβαν από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, στο κέντρο του Ρεθύμνου.
Ο 24χρονος ανήκει στους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ και μάλιστα τον περασμένο Μάιο είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ όταν αναρριχήθηκε στην οροφή της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. Εκεί παρέμεινε για δύο 24ωρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.
Ο νεαρός αυτός που είχε αναδειχθεί σε «μορφή» των κινητοποιήσεων των οπαδών του ΟΦΗ, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το μαχαίρωμα, ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι βρισκόταν σε άμυνα.
Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια Ηρακλείου χωριστά από τους υπολοίπους συλληφθέντες.
Με προπομπό δύο δικυκλιστές της Αστυνομίας και επιβαίνοντας μόνος σε υπηρεσιακό όχημα της Ασφάλειας, οδηγήθηκε στο εσωτερικό των Δικαστηρίων. Λίγο πιο πίσω ακολουθούσε η κλούβα με τους άλλους κατηγορούμενους. Δευτερόλεπτα αργότερα, η κεντρική είσοδος του Δικαστικού Μεγάρου έκλεισε για τους δημοσιογράφους υπό τον φόβο επεισοδίων.
Θέμα χρόνου όμως θεωρείται η εμφάνιση και του δεύτερου νεαρού, ο οποίος «φωτογραφίζεται» ως επίσης εμπλεκόμενος στη δολοφονία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει κάποιες «κρούσεις» για την… παράδοση του.
Συνολικά μέχρι και χθες στην Δικαιοσύνη είχαν οδηγηθεί 14 συνολικά νεαροί για συμμετοχή στην συμπλοκή -ανάμεσα στους οποίους και ανήλικοι- τρεις γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ οι διωκτικές Αρχές αναζητούν τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιήσει.
Οι περισσότεροι στην προανακριτική τους απολογία υποστηρίζουν ότι δεν συμμετείχαν στην συμπλοκή καθώς φοβήθηκαν και αποχώρησαν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα