Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Ημερίδα με θέμα «Ερευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα – Προκλήσεις και προοπτικές» διοργανώνει το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο Χανίων (Ε. Βενιζέλου 4, 4ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο για κάθε ενδιαφερόμενο. Η γλώσσα της ημερίδας είναι η αγγλική.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης, «με στόχο την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου για την κάλυψη ποικίλων θεμάτων αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην εγχώρια αγορά, το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, της αγοράς υδρογονανθράκων καθώς και θεσμικών και δημοσίων φορέων. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των ελληνικών ΑΕΙ και ειδικότερα του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου η ανάπτυξη των υποδομών και της τεχνογνωσίας είναι ιδιαίτερα σημαντική». Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, κ. Μ. Οικονομίδης με θέμα: «Ενεργειακές γεωπολιτικές στην Ανατολική Μεσόγειο».   «Το θέμα της ημερίδας είναι ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς η δραστηριότητα στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στη Ν.Α. Μεσόγειο κλιμακώνεται έντονα βοηθούμενη από τις πρόσφατες ανακαλύψεις τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου.
Οι εξελίξεις αυτές δρομολογούν με τη σειρά τους πλήθος ανατροπών και αλλαγών σε κάθε επίπεδο δημιουργώντας νέες προοπτικές για την αγορά, την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου και την κεφαλαιοποίηση του γνωστικού μας δυναμικού.
Στην ημερίδα -μια από τις πρώτες μετά την ψήφιση του νέου ενεργειακού πολυνομοσχεδίου- θα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε κοντά την επιστημονική κοινότητα, την αγορά και τους θεσμικούς φορείς», τόνισε η οργανωτική επιτροπή της ημερίδας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα