Μουσείο Τυπογραφείας

Διαμαρτυρία πολιτών για τους νεκρούς της ασφάλτου


Μήνυμα διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση του Βορείου Οδικού Αξονα έστειλαν χθες πολίτες της Κρήτης που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στον κόμβο της Επισκοπής. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, που έφυγαν από τη ζωή σε τροχαία δυστυχήματα.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ενώ στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μέλη του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων από τα Χανιά.
Στις επισημάνσεις για την άθλια κατάσταση της νέας εθνικής οδού τονίστηκε απ? όλους τους ομιλητές η ανάγκη να διανοιχτεί ένας σωστός Βόρειος Οδικός Αξονας σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές, ώστε να εκλείψουν τα δυστυχήματα στα οποία έχασαν άδικα τις ζωές τους τόσοι και τόσοι συνάνθρωποι μας. «Είναι ένας δρόμος στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και σήμερα το 2011 παραμένει ακόμα με τα ίδια γεωμετρικά στοιχεία, δηλαδή ένας δρόμος ό,τι πρέπει για να σκοτώνονται όσοι τον διασχίζουν. Επιτέλους να κάνουμε την αρχή, ώστε να αποκτήσει η Κρήτη έναν κανονικό Οδικό Αξονα που να παρέχει ασφάλεια σε όσους κυκλοφορούν», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Νίκος Κονταξάκης.
Ο Ευτύχιος Μαυρογένης, εκπρόσωπος του Συλλόγου ΠΡΟ.Τ.Α. Χανίων, δήλωσε: «Το μήνυμα που πρέπει να φύγει από τη συνάντηση – διαμαρτυρία και μνημόσυνο για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους είναι ότι το γρηγορότερο πρέπει να αρχίσει η κατασκευή μιας ιδανικής οδού ταχείας κυκλοφορίας σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές που θα καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και του μέλλοντος για πάρα πολλά χρόνια. Πρέπει όμως κι εμείς οι οδηγοί να είμαστε προσεχτικοί και να σεβόμαστε τον Κ.Ο.Κ. Η χρήση του κράνους και της ζώνης ασφαλείας σώζουν ζωές».
Συντετριμμένος μίλησε ο κ. Μανώλης Χουρδάκης, γονιός που έχασε το παιδί του, λέγοντας: «Πριν από πέντε χρόνια έχασα το παιδί μου στον Β.Ο.Α.Κ., ο οποίος για μένα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας βόας, ο οποίος καταπίνει τα παιδιά μας με τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί…»  
Ο κ. Γεώργιος Καραβιώτης, ε.α. ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.,   τόνισε την ανάγκη να τοποθετηθεί τουλάχιστον ένα διαχωριστικό για να αποφεύγονται οι μετωπικές συγκρούσεις που προκαλούν τους περισσότερους θανάτους.
Εξάλλου, ο μητροπολίτης κ. Ευγένιος τόνισε: «Θλίβομαι πολύ κάθε φορά που καλούμαι ´εντός εισαγωγικών´ να μνημονεύω κάτι πρόσωπα αγαπημένα που έφυγαν στην άσφαλτο άδικα μέσα από τροχαία ατυχήματα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.