Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πολιτισμός

ΑΠΟ 20 – 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πενθήμερο
Σεμινάριο Χορού Μπούτο
Πενθήμερο Σεμινάριο Χορού Μπούτο με την KOSEKI SUMACO θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Αυγούστου στην αίθουσα “Οξω Νου” (Αγ. Κυριακής 29, Ταμπακαριά, Χαλέπα). Το σεμινάριο είναι διάρκειας 25 ωρών και οι εγγραφές είναι εως της 15/8. Οι συμμετέχοντες θα δώσουν μια ανοικτή παράσταση την τελευταια ημέρα του σεμιναρίου.

ΣΤΙΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
GALA των αστέρων
τoυ μπαλέτου Μόσχας
Η  πρίμα μπαλαρίνα του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας (GRAND MOSCOW CLASSICAL BALLET), διακεκριμένη καλλιτέχνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρίνα ΡΖΑΝΝΙΚΟΒΑ και 20 βραβευμένοι σολίστες των Κρατικών Μπαλέτων της Μόσχας θα παρουσιάσουν δύο ολόκληρες πράξεις από το πιο διάσημο μπαλέτο του Π. Τσαϊκόφσκι «Λίμνη των κύκνων» καθώς και τα γνωστά αποσπάσματα από τα κλασικά μπαλέτα του 19 – 20 αιώνα, στις 25 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ., στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου (Είσοδος: 20 € – 10 €) και στο φινάλε την πρωτότυπη σύγχρονη χορογραφία «All by myself» βασισμένη στο γνωστό τραγούδι του Eric Carmen με το μουσικό θέμα από το 2ο Κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ. Οι εκδηλώσεις του Κρατικού Μπαλέτου της Μόσχας γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και θερμή αποδοχή στις διάφορες πόλεις της Ελλάδος πριν από μερικά χρόνια.
Διοργάνωση: Κέδρος – Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα.

ΣΤΟ ΝΕΡΟΧΩΡΙ
“Ειρηναία 2011”
Εκδήλωση με τίτλο “Ειρηναία 2011”, αφιερωμένη στον πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίο, διοργανώνουν ο Σύλλογος Καταγομένων από την Πρ. Κοινότητα Παϊδοχωρίου “Η Παναγιά”, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νεροχωρίου.
Το προγραμμα έχει ως εξής
Ωρα: 7.30 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός.
Ώρα: 8.30 μ.μ. Χαιρετισμός του Συλλόγου.
Ώρα: 8.35 μ.μ. Ομιλία από τον δάσκαλο και λαογράφο κ. Αποστολάκη Σταμάτη με θέμα: “Η Κρητική λαϊκή ποίηση και ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ”.
Ώρα 8.55 μ.μ. Ομιλία του θεολόγου κ. Μαριακάκη Παντελή με θέμα: “Η Εθνική διάσταση του Ποιμαντορικού λόγου και έργου του ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ”.
Ώρα 9.10 μ.μ. Χαιρετισμός προέδρου Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου κ. Γιάννη Τερεζάκη.
Ώρα: 9.20 μ.μ. Δεξίωση.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΝΙΩΝ
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι
Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι θα πραγματοποιήσει το Μουσικό Σύνολο Χανίων ´Μανούσος Π. Μπαϊλάκης´ την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 9:30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου, με την τιμητική συμμετοχή του Βασίλη Λέκκα.
Στόχος του Συνόλου είναι να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας μέσα από την τεράστια τέχνη του Μάνου Χατζιδάκι. Ερμηνεύουν: Δέσποινα Δρακάκη, Τάσος Ψαλλιδάκης, Ζωή Μαρκαντωνάκη.
Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Εντμοντ Αλέξι και Ηρακλής Θανάσης (βιολί), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Δημήτρης Τσούρτος (κ. Μπάσο), Μιχάλης Σεραφείμ (κιθάρα), Κρασιμίρα Τζάνεβα (φλάουτο), Αχιλλέας Παπακώστας (τρομπέτα), Ηλίας Κοντούδης (κρουστά), Ευριπίδης Σταματίου (πλήκτρα) και Δέσποινα Δρακάκη (πιάνο).
Αφήγηση: Βαρβάρα Περράκη.
Παραγωγή: Διαπασών.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διεύθυνση Συναυλίας: Παύλος Μ. Μπαϊλάκης.
Ηχολήπτες: Γιώργος Σκαλιδάκης, Παναγιώτης Φάσος, Βασίλης Τσιτιλώνης.
Φωτισμοί: Χρήστος Φάσος.
Είσοδος 10 ευρώ, εισιτήρια Εργατικής Εστίας και ΟΓΑ.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
Σειρά παραστάσεων
Παράσταση με τη “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη θα δοθεί σήμερα, στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Η  «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων κι όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί ανήθικη. Τουναντίον είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέλφωσης μεταξύ των Ελλήνων – και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης.
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρη, Σκηνοθεσία: Θύμιου Καρακατσάνη, Moυσική: Γιάννη Μαρκόπουλου, Σκηνικά – Κοστούμια: Ρένας Γεωργιάδου, Χορογραφίες: Δημήτρη Παπάζογλου, Φωτισμοί: Ηλίας Βακάκης, Bοηθός Σκηνοθέτη: Mαρία Συκιανάκη.
Παίζουν : Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Γιώργος Κωνστανίνου, Κώστας Βουτσάς, Ιωσηφίδης Ιωσήφ, Χάρης Αρώνης, Μαρία Συκιανάκη, Θεοδώρα Βουτσά, Φίλιππος Φιλόγλου, Γιάννης Γούτης, Νίκος Δροσάκης, Μαρία Μαλλούχου, κ.α. (είσοδος: 24 € – 17 €ευρώ –  ΟΓΑ).
«Δεν Ακούω, Δεν Βλέπω, Δεν Μιλάω»
Εξάλλου, αύριο, στις 9.30 μ.μ., θα δοθεί παράσταση με το έργο  «Δεν Ακούω, Δεν Βλέπω, Δεν Μιλάω».
Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή τη μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Δημήτρης Καντάς, Σκηνικά: Λία Ασβεστά.
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος, Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς.
Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπύρος Σπαντίδας, Δήμητρα Στογιάννη.
Είσοδος: 20 – 18 €ευρώ.
Τέλος, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, επίσης στις 9.30  μ.μ., θα δοθεί παράσταση με το έργο του  Βασίλη Μαυρογεωργίου «Κατσαρίδα». Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει έναν στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων, αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει…
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου , Μουσική – Στίχοι: Κώστας Γάκης, Σκηνικό: Γκάυ Στεφάνου, Κοστούμια: Γεωργία Μπαμπαλού, Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας. Παίζουν: Θοδωρής Πετρόπουλος, Σεραφείμ Ράδης.
Είσοδος: 15 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα