Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θερινό Εργαστήριο IN SITU

Συνεχίζονται μέχρι τις 27 Αυγούστου   οι εργασίες του
θερινού εργαστηρίου in situ που εξετάζει φέτος την σχέση των απορριμμάτων με την αρχιτεκτονική και την πολιτική διαχείριση της έννοιας  του απορρίμματος.
Το εργαστήριο τρέχει παράλληλα με ένα συνέδριο αρχιτεκτονικής που παρακολουθούν πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές αρχιτεκτονικής.
Συνδιοργανώνεται από το ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και όλα τα τμήματα αρχιτεκτονικής των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και της Κύπρου με συμμετοχή 35 περίπου καθηγητών. Το εργαστήριο εγκαινιάστηκε και η θεματική του ανακοινώθηκε σε έκθεση για τη συμπλήρωση των 10 ετών λειτουργίας του που έγινε στη Θεσσαλονίκη και την οποία εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ Γ. Παπακώστας τον Μάιο. Καλεσμένοι από το εξωτερικό είναι η editor του διαδικτυακού designboom Anita Hackethal και ο καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης ZHDK, Stephan Trueby.
Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχουν οι Αριστείδης Αντονάς, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Γιάννης Σταυρακάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Συμμετέχουν επίσης οι point supreme architects, οι divercity, οι καθηγητές Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Πάνος Δραγώνας, Λόης Παπαδόπουλος, Απόστολος Καλφόπουλος, Μπούκυ Μπαμπάλου Νουκάκη κ.ά..


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα