Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

7ο ΝΗΠ. ΚΑΙ 7ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ
Γεμάτη η χρονιά που πέρασε
Mια γεμάτη σχολική χρονιά ήταν η σχολική χρονιά που πέρασε! Αυτό βγαίνει σαν συμπέρασμα απ’ τα κείμενα που έστειλαν στον «Παιδότοπο» κάποιες απ’ τις δασκάλες του 7ου Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του 7ου Δημ. Σχολείου Χανίων, όπως και του Ολοήμερου, με ταχυδρόμο την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αναστασία Κωστοπούλου. Αυτό «φωνάζουν» και οι πολλές πάμπολες φωτογραφίες (λίγες χωρούν) που τις συνόδευσαν κι αυτό επιβεβαιώνουν και κάποια απ’ τα παιδιά με τα κείμενά τους (δυο μόνο χωρούν), άλλωστε!
Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους δασκάλους. Και βέβαια στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων! Δεν υπάρχει πιο μεγάλη χαρά απ’ τη χαρά να δίνεις στα παιδιά, να γίνεσαι το τόξο απ’ το οποίο θα εκτοξευτούν…
Β.Θ.Κ.

Νηπιαγωγείο
Στο πλαίσιο της πολύπλευρης ανάπτυξης των παιδιών κατά τη διάρκεια της σχ. χρονιάς 2010 – 11 πραγματοποιήθηκαν ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες.
α) Ανάγνωση παραμυθιών και δημιουργία του δέντρου με τους τίτλους των παραμυθιών που διαβάστηκαν.
β) Ομαδική ζωγραφική και δημιουργία των τεσσάρων εποχών από τα παιδιά του ολοήμερου.
γ) Ομαδικά κολλάζ με θέματα «άνοιξη» «βυθός» κ.ά.
δ) Δημιουργία ιστοριών από τα νήπια και εικονογράφησή τους από αυτά.
ε) Δημιουργία οργανωμένων γωνιών κατάλληλων με τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν.
κα Μαρία

Τα πρωτάκια του 7ου Δ.Σ. γράφουν πια την ιστορία της δικής τους παρέας, ενώ μπορούν και να διαβάσουν την ιστορία του σχολείου τους. Παίζουν πια στα 110 δάχτυλά τους τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις της ζωής έχοντας ως άθροισμα τη συμμετοχή και υπόλοιπο τη χαρά! Με διάλειμμα το καλοκαίρι ανυπομονούν να χτυπήσει το κουδούνι για τη Β’ τάξη και αφιερώνουν στα νέα πρωτάκια που θα φιλοξενήσει το σχολείο τους το παρακάτω τραγούδι:
«Περνάγαμε ωραία, μ’ εκείνη την παρέα,
τα γέλια μας γεμίζαν τις γραμμές
και φτιάχναμε λεξούλες κι ωραίες προτασούλες
στου τετραδίου μέσα τις γραμμές.
Παιχνίδια, παιχνίδια, ξεφαντώματα,
στης χώρας μας τις γειτονιές
ζεσταίναν όλες τις καρδιές,
παρέα με τα χρώματα γεμίζαμε τις μέρες μας,
με όνειρα και αρώματα!».
κα Γεωργία

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς το σχολείο μου, το 7ο φυσικά, έκανε μια γιορτή καταπληκτική. Παίζαμε την ωμεγοβήτα.
Το διασκεδάσαμε όλα τα παιδιά και ευχαριστηθήκαμε. Στο τέλος φάγαμε αυτά που έφτιαξαν οι μαμάδες μας και χορέψαμε. Εύχομαι σε όλο το σχολείο μου καλό καλοκαίρι.
Σπύρος Μαθιουδάκης
Τάξη Β’

Με λένε Βικτώρια Μπαδογιάννη και τώρα τελείωσα τη Β’ τάξη του 7ου Δημοτικού.
Από όταν άρχισα το σχολείο πηγαίνω και στο ολοήμερο. Φέτος στο ολοήμερο είχαμε έναν πολύ καλό δάσκαλο που μας μάθαινε κατασκευές, ζωγραφική και μας βοηθούσε στα μαθήματα. Είχαμε όμως και άλλους δασκάλους που και αυτοί ήταν πολύ καλοί και μας μάθαιναν μουσική, αγγλικά, γυμναστική, υπολογιστές και έτσι δεν βαριόμασταν ποτέ και περνούσε πάντα ευχάριστα η ώρα στο σχολείο.
Ανυπομονώ να ανοίξει πάλι το σχολείο για να πάω να δω τους φίλους μου.
Βικτώρια Μπαδογιάννη
…Επρόκειτο για 15 παιδιά, εξαιρετικής ποιότητας, ένα τμήμα με ποσοστό ευφυίας πολύ μεγαλύτερο από όσο είχα συναντήσει στις προηγούμενες τάξεις μου. Κάθε τάξη έχει τα «αστεράκια» της είτε σε απόδοση είτε σε ευφυία, όμως, αυτό εδώ ήταν το κάτι άλλο!
Αυτή τη χρονιά έμαθα πόσο πιο εύκολο είναι να συζητήσεις αξιοπρεπώς με ένα 7χρονο παιδί απ’ ότι με έναν ενήλικα, πόσο μεγαλύτερη κατανόηση δείχνει το παιδί σε αυτά που του λες και του δείχνεις. Σε καμιά περίπτωση δεν συνάντησα μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που είχα στα άλλα τρία σχολεία που έχω εργαστεί.
Ισως τα παιδιά να μην πάρουν ποτέ σε όλα Α, ίσως να μη γίνουν επιστήμονες, ίσως να μη γίνουν σωστοί οικογενειάρχες, αυτό όμως δεν θα αναιρεί την ποιότητα και αξία που είδα εγώ.
Εν κατακλείδι, σε ό,τι αφορά εμένα σαν επαγγελματία και σαν άτομο, για άλλη μια φορά, θα ήθελα να παραμείνω εδώ ακριβώς που είμαι.
κα Κατερίνα, δασκάλα της Β’ τάξης.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά έγιναν στους χώρους του Σχολείου μας: σεμινάριο θεατρικής αγωγής, σεμινάριο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σεμινάριο χρήσης διαδραστικού πίνακα, σεμινάριο για τους δασκάλους των τμημάτων Ενταξης, σεμινάριο του ΚΕΔΔΥ Χανίων, ομιλίες για τους γονείς από ψυχολόγο και από διατροφολόγο, εκδήλωση αρχιτεκτονικής παρέμβασης από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Χανίων κ.ά.
Αναστασία Κωστοπούλου,
πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων
και Κηδεμόνων 7ου Δημ. Σχ. Χανίων
Μια νύφη, ένας πρόεδρος, ένας ποδοσφαιριστής, ένας δράκουλας, 2 μπαλαρίνες, μια κοκκινοσκουφίτσα είναι οι κούκλες που έφτιαξαν τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου στο Ολοήμερο.
Μ’ αυτές έπαιξαν τους γάμους, τη γέννηση ενός παιδιού, την επέμβαση και τη σύλληψη του άντρα από την Αστυνομία λόγω έλλειψης ταυτότητας και το δικαστήριο υπεράσπισης της αθωότητάς του.
Θέματα πολύ κοντά στη ζωή, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται τα παιδιά μέσα στο μεγαλείο της. Εμφύσησαν στις κούκλες τη δική τους ψυχή και έτσι έγινε η αρχή για την παραγωγή δικών τους θεατρικών έργων συγκινητικών και ολοκληρωμένων. Ολα αυτά μέσα από την ανάδειξη της προσωπικότητας του κάθε παιδιού, της μοναδικότητάς του, αλλά και μέσα από τη συνεργασία και την επικοινωνία για να δημιουργήσουν τις θεατρικές ιστορίες.
Ενα ξεδίπλωμα πολύ συγκινητικό για μένα που παρακολουθούσα βήμα με βήμα ένα θαύμα να γεννιέται.
κα Αννα, δασκάλα ολοήμερου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα