Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερχονται… βοριάδες

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν από 8-9 μποφόρ νότια των Χανίων είναι
τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα διαρκέσουν από σήμερα Παρασκευή έως και μεθαύριο Κυριακή.
Την προσοχή των λουόμενων όσο και των ιδιοκτητών σκαφών, εφιστά ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ κ. Μανώλης Λέκκας ο οποίος τόνισε ότι: ´η ένταση των ανέμων θα αυξηθει στα πελάγη φτάνοντας σήμερα τα 7-8 Μποφόρ. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις ακτοπλοικές συγκοινωνίες, ειδικά των μικρότερων σκαφών. Την Παρασκευή η ένταση των ανέμων δεν αποκλείεται να φτάσει πρόσκαιρα τα 9 Μποφόρ, κάτι που εγκυμονεί ιδιαίτερα μεγάλους κινδύνους, κυρίως για τους λουόμενους. Ιδιαίτερα στις βόρειες ακτές της Κρήτης, προς τη μεριά του Ρεθύμνου και ανατολικότερα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα αρκετοί πνιγμοί, χρειάζεται μεγάλη προσοχή”.
Πιο αναλυτικά:
Για σήμερα Παρασκευή  προβλέπεται να πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 Μποφόρ. Μάλιστα δεν αποκλείεται στα νότια της Κρήτης η ένταση των ανέμων να φτάσει πρόσκαιρα έως και τα 9 μποφόρ.
Οι άνεμοι θα διατηρηθούν καθόλη την διάρκεια της ημέρας ενώ το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένησή τους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30-31 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο Σάββατο οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι τις πρωινές ώρες αλλά με μικρότερη ένταση 6-7 Μποφόρ. Από το βράδυ αναμένεται εξασθένησή τους.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί από 29-30 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή η ένταση των ανέμων θα σημειώσει πτώση στα 5-6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 30-31 βαθμούς Κελσίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα