Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ
Λαφονήσια 2011
κεντρική εκδήλωση των φετινών ´Λαφονησίων´ που οργανώνει ο Δήμος Κισάμου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στον χώρο του μνημείου μπροστά στο Λαφονήσι, για να τιμηθεί η θυσία των 600 γυναικόπαιδων και ο θάνατος των 40 πολεμιστών το Πάσχα του 1824, από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ Χουσεΐν.

ΣΤΗ ΔΡΑΚΩΝΑ
Συναυλία με τους Locomondo
συναυλία με το συγκρότημα των ´Locomondo´ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 10 μ.μ. στη Δρακώνα Κολυμπαρίου. Εξάλλου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, συναυλία θα δώσουν οι ´Χαΐνηδες´.
Είσοδος: Πόρτα 15 ευρώ. Προπώληση – Φοιτητικό: 10 ευρώ.
Σημεία προπώλησης:
Δισκοπωλείο ´La-Si-Do´, Χανιά, Καφέ ´Freshness´ Κολυμπάρι (σταυροδρόμι), Σχολή Οδηγών Μαρονικολάκη – Καστέλλι.

ΣΤΟΝ ΚΕΦΑΛΑ
Μουσική βραδιά
μουσική βραδιά με τον Λεωνίδα Μαριδάκη και τη Δανάη Μπότικ διοργανώνουν η εταιρεία τέχνης ´Βιολέττα´ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλά την Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κεφαλά.
Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αποκορώνου.
Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ ΚΑΤΣΟΜΑΤΑΔΩ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης
εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώνει η ΠΕΑΕΑ αύριο, Κυριακή 7 Αυγούστου  και ώρα 11 το πρωί στο Μνημείο στη σήραγγα του Κατσοματάδω σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ τονίζει: ´Καλούμε τους αγωνιστές, απόγονους και φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού να συμμετέχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις, τιμώντας τους αγώνες του ΕΛΑΣ, που έδωσε νικηφόρες μάχες ενάντια στα Γερμανικά Ναζιστικά Στρατεύματα, εκτελώντας το επιβαλλόμενο χρέος του. Ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο, που ο λαός μας βιώνει μια ιδιόμορφη κατοχή που τον καταδικάζει σε πρωτόγνωρα βάρβαρα μέτρα για δεκαετίες ολόκληρες´.

ΓΙΑ ΤΟΝ ´ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΡΗΤΗ´
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πλατανιά
Στην εκδήλωση ´Πλανήτης Κρήτη´ θα συμμετάσχει ο Δήμος Πλατανιά αύριο, Κυριακή 7 Αυγούστου στις 7 μ.μ. από τον “Μύλο του Κερατά” έως το ψυχαγωγικό πάρκο “Fun Park”. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, λόγω της εκδήλωσης, το τμήμα της παλαιάς Εθνικής Οδού θα παραμείνει κλειστό από τις 7 έως τις 7.50 μ.μ. Στη διαδρομή από Κολυμπάρι προς Χανιά θα γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και λεωφορείων από τη γέφυρα Πλατανιά προς την Εθνική Οδό και των Ι.Χ. αυτοκινήτων από τον “Μύλο του Κερατά”. Στη διαδρομή από Χανιά προς Κολυμπάρι θα γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και λεωφορείων στο ύψος της γέφυρας Κλαδισού προς Εθνική Οδό και των Ι.Χ. αυτοκινήτων από το ύψος του ξενοδοχείου “Πανόραμα”. Περισσότερες πληροφορίες στο www.200000.gr.

ΣΤΟΝ ΒΑΜΟ
Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο
Μουσική παράσταση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Βάμο.
Προλογίζει η φιλόλογος Ρούλα Βουράκη.
Συμμετέχει εννιαμελής ορχήστρα: Μπουζούκι: Τ. Καρνέζης, φλάουτο: Δ. Σεβαστού, βιολί: Α. Εντμοντ. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου, με την υποστήριξη του Δήμου Αποκορώνου.
Είσοδος 5 ευρώ.

ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΕ
Εκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος και χειροτεχνίας
Εκθεση καλλιτεχνικού κοσμήματος και καλλιτεχνικής χειροτεχνίας του τμήματος εκμάθησης Φουρνέ και της εκπαιδεύτριας Μαριακάκη Αικατερίνης διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρνέ ´Θέσπις´ από την Τετάρτη 10 έως και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 6.30  – 10 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτστικού Συλλόγου.

ΣΤΟΝ ΦΡΕ
Φιλολογικό μνημόσυνο του Πάρι Σ. Κελαϊδή
Φιλολογικό μνημόσυνο στη μνήμη του Πάρι Σταύρου Κελαϊδή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8.30 μ.μ., στον Φρε. Η εκδήλωση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, είναι ένας φόρος τιμής προς τον αείμνηστο δημοσιογράφο και συγγραφέα, ο οποίος πολλά πρόσφερε στον Φρε, στον Αποκόρωνα, στα Σφακιά και στην Κρήτη με το πολυσήμαντο συγγραφικό του έργο, με τη ζωή και τον λόγο του.
Ομιλητής θα είναι ο δρ Νικόλαος Πετρουλάκης. Ριζίτικο θα αποδώσει παρέα Φρεδιανών.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Αποκορώνου, ο Δήμος Σφακίων, η Ενωση Σφακιανών Χανίων, οι Σύλλογοι Φρεδιανών: Αττικής «Η Ευαγγελίστρια», Χανίων «Η Παναγιά των Δύο Βράχων» και ο Εκπ. Σύλλογος Οικ. Κελαϊδή.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΡΙΟ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη μαρτυρική εξόντωση των 120 γυναικόπαιδων του χωριού από τους Τούρκους κατά την Επανάσταση του 1821 θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 10.30 το πρωί, στο Κόκκινο Χωριό.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Κοκκινοχωριανών «Ο Άγιος Γεώργιος». Συνδιοργανωτές είναι ο Δ. Αποκορώνου και η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.  
Εξάλλου, στις 7 μ.μ., θα τελεσθεί ο καθιερωμένος Παναποκορωνιώτικος Εσπερινός συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, με παράλληλα εγκαίνια αίθουσας, δωρεάς των Συλλόγων του Βάμου στην Ενορία Βάμου.

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και τραγουδιού
Αύριο και ώρα 8:30 μ.μ., οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Φρε Αποκορώνου οργανώνουν Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Τραγουδιού στην πλατεία Αγίων Πάντων (Μπαμπαλή το Χάνι). Συμμετέχουν: Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών Αργολίδος, ο Παραδοσιακός Σύλλογος «Σταυραετοί» Χανίων, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μελιδονίου, Παϊδοχωρίου – Νεροχωρίου, Αγίων Πάντων, Πεμονίων, Φρεδιανών Χανίων «Η Παναγία των δύο Βράχων», η ομάδα ριζίτικου τραγουδιού αποτελούμενη από νέους του Αποκόρωνα με δάσκαλο τον Γιώργη Ζουλάκη και ο Καλλιτεχνικός Όμιλος «Ο Αποκόρωνας».
Στη μουσική, το συγκρότημα του Ανδρέα Λιλικάκη.
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου.
Χορηγοί της εκδήλωσης οι επιχειρηματίες Αγίων Πάντων. Είσοδος ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα