Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξανά στις πιάτσες τα ταξί

Στα τιμόνια των αυτοκινήτων τους επέστρεψαν από χθες το μεσημέρι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί και στα Χανιά καθώς ανεστάλη η απεργία του κλάδου μετά από είκοσι ημέρες.  
Η  απόφαση αναστολής της απεργίας, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, ελήφθη κατά την τρίωρη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (αναλυτικό ρεπορτάζ σελίδα 13).
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης στην Κρήτη τα ταξί εμφανίστηκαν και πάλι στις πιάτσες, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον.
Οπως ανέφερε στα ´Χ.Ν.´ ο πρόεδρος του Σωματείου των Αυτοκινητιστών Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης: ´Παρά την απόφαση που είχε πάρει η Γενική μας Συνέλευση να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ αποφασίσαμε να στηρίξουμε την όποια απόφαση πάρθηκε σε επίπεδο Ομοσπονδίας. Ετσι, αφού πάρθηκε η απόφαση για αναστολή της κινητοποιήσης, τη στηρίζουμε´.
Ωστόσο, ο κ. Καραπατάκης επεσήμανε ότι: ´Είμαστε ανήσυχοι με τις εξελίξεις. Περιμένουμε μελλοντικά τις προτάσεις του κ. Ραγκούση, θα γίνουν διαβουλεύσεις κι έπειτα θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, αν θα συνεχίσουμε (την απεργία) μετά τις 5 του μήνα ή αν θα βρεθεί μια φόρμουλα για να μπορούμε να συζητήσουμε. Πάντως είναι γεγονός ότι έχουμε δεκατρείς περιφερειάρχες στο πλευρό μας´.
Ο ίδιος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας οι αυτοκινητιστές έχασαν σημαντικό εισόδημα καθώς ´αυτούς τους δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, περιμέναμε να δουλέψουμε για να συντηρηθούμε´.
Πάντως μέχρι χθες αργά το απόγευμα η κίνηση στην πιάτσα των ταξί στα Χανιά ήταν ´μουδιασμένη´ καθώς αρκετοί πολίτες, αλλά και επισκέπτες, δεν είχαν ενημερωθεί ακόμη για την αναστολή της απεργίας.
Η κίνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των αυτοκινητιστών στα Χανιά, θα επανέλθει από την ερχόμενη Δευτέρα.                 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα