Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξοπλισμός σχολείων

Τη χρηματοδότηση εξοπλισμού των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, συμπεριλαμβανομένων και των Τμημάτων Ενταξης, ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 έπειτα από σχετική πρόταση που είχε υποβάλει ο Δήμος Χανίων.
Ο εξοπλισμός θα διανεμηθεί σε 53 σχολεία με Τμήματα Ενταξης και τρία σχολεία Ειδικής Αγωγής, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.128.241 ευρώ.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία της αντιδημάρχου Χανίων, αρμόδιας για θέματα Παιδείας, Χρυσούλας Χατζηδάκη, των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, Μιχάλη Κοτζαμιχάλη και Χαράλαμπου Βογιατζόγλου αντίστοιχα και των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλία  Ποντικάκη και Γιάννη Κανδαράκη.
Οπως τόνισε ο κ. δήμαρχος «ο Δήμος Χανίων είχε ενημερώσει τα Ειδικά Σχολεία και τις σχολικές μονάδες με τμήματα Ενταξης, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της προμήθειας εξοπλισμού για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας ατόμων με αναπηρίες. Πενήντα τρεις σχολικές μονάδες ανταποκρίθηκαν αποστέλλοντας τα αιτήματά τους».
Αφού συντάχθηκαν οι σχετικοί πίνακες απεστάλησαν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας από την οποία και εγκρίθηκαν τα αιτήματα για όλες τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.
«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, μιας και μέσω της υλοποίησης αυτής της πρότασης θα επιτευχθεί η συμπλήρωση – βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης των ΑμεΑ, γεγονός που αν μη τι άλλο προωθεί τις αρχές των ίσων ευκαιριών και της προσβασιμότητας για όλους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.
Και πρόσθεσε ότι: ´Αυτό που απομένει είναι να κάνουμε όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου´.
Από την πλευρά της η κα Χατζηδάκη ανέφερε ότι «με την υλοποίηση της πρότασης -ελπίζουμε εντός του φθινοπώρου- δίδεται η δυνατότητα εκσυγχρονισμού των μέσων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου και των Τμημάτων Ενταξης».
Η ίδια τόνισε πως: «Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η έγκριση της πρότασης για την υποβολή της από το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας».
Η κα Χατζηδάκη ανέφερε πως ο εξοπλισμός αφορά παιδαγωγικό υλικό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό (εκτυπωτές, κομπιούτερς, διαδραστικούς πίνακες) κ.ά.
Τις ευχαριστίες τους, τέλος, προς τον Δήμο Χανίων εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους οι κ. Ποντικάκης και Κανδαράκης.
Οπως ανέφερε ο κ. Κανδαράκης: «Οι προσπάθειες του Δήμου έχουν ως αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση διακοσίων δέκα παιδιών ειδικής αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Από την πλευρά του ο κ. Ποντικάκης τόνισε ότι ο εξοπλισμός θα βρίσκεται στα σχολεία το φθινόπωρο, ενώ επεσήμανε ότι αυτό που απομένει πλέον είναι: ´Η ορθή αξιοποίηση της συγκεκριμένης υποδομής και η παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών στους μαθητές».      


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα