Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προορισμός ποδηλατών το Ρέθυμνο

ΡΕΘΥΜΝΟ
Συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δ.Σ. του Συλλόγου Ξενοδόχων του Ρεθύμνου και του δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη.
Ο σχεδιασμός του Δήμου, σε σχέση με τα έργα υποδομών που θεωρούνται απαραίτητα και μάλιστα να επισπεύδεται η υλοποίησή τους, αλλά και η αναγκαιότητα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και οι δράσεις που χρειάζονται για αυτόν τον σκοπό από πολλούς φορείς ήταν στην «ατζέντα» της συζήτησης. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα όπως αυτό της ηχορρύπανσης και των λυμάτων στις παραλίες που δυσφημούν τον τόπο στους ξένους επισκέπτες.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια προσπάθεια συντονισμένης δράσης, που υπάρχει η επιθυμία να γίνει, ώστε το Ρέθυμνο να μπορέσει να γίνει προορισμός των ποδηλατών της Ευρώπης που συμμετέχουν σε αγώνες και επιλέγουν κάποιον νοτιοευρωπαϊκό προορισμό -λόγω καιρικών συνθηκών- για τις προπονήσεις τους.
Όπως είπε ο κ. Γιώργος Μαρινάκης πρόκειται για χιλιάδες ανθρώπους που κάνουν αυτές τις εκδρομές πριν ή μετά το «κλείσιμο» της τουριστικής μας σεζόν, υψηλού τουριστικού επιπέδου που ταξιδεύουν μαζί με τις οικογένειές τους και σε συνεργασία με τον διοργανωτή των δράσεων γίνεται προσπάθεια να έρχονται και στο Ρέθυμνο.
«Το επιχειρείν της πόλης μας μένει να συντονιστεί και να δώσει λύσεις αφού και η αντιπεριφερειάρχης έχει εκφράσει στήριξη αλλά και ο περιφερειάρχης.
Ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες, όμως, μπορούμε να κάνουμε δράσεις και ενέργειες, να φτιάξουμε τις πόλεις έτσι ώστε να είναι έτοιμες για να έχουν κόσμο νωρίτερα και αργότερα από την τουριστική σεζόν. Πρέπει να συνεργαστούμε», είπε χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα